Ti érettségi után hogyan éreztétek magatokat?
Mivel az érettségi egyáltalán nem nagy durranás, és ezzel már akkor is tisztában voltam, nem éreztem nagyobb megkönnyebbülést, mint amikor vége lett egy akármilyen tanévnek. A nyári szünet ígérete mindig felemelő, nem? :)
Egyből mentem egyetemre.
Mindig az aktuális mérföldkőre koncentrálok.
Szóval legyen az érettségi vagy egy sima vizsga, zh, szigorlat, mindig megkönnyebbülök utána, ha sikerül. Nálam ez a természetes.
Mivel semmihez sem tudok úgy viszonyulni, hogy ez nem ér semmit, ergo nem aggódom..
Minden ér valamit..
Egy tz, ami adja az évvégi jegyet és adja a felvételi pontot, egy érettségi, ami szintén felvételi pontot ad, egy vizsga, ami az ösztöndíjamat adja, egy szigorlat, ami a diplomába beleszámít, egy zh, ami a jegybe számít bele.
Érettségi után OKJ-ra mentem, utána dolgoztam 2 évet és mentem tovább tanulni.
Nem csak neked. :) Az érettségi előtt állók szerintem nagy többségben ezt gondolják, amit te. Hogy micsoda mérföldkő és megkönnyebbülés lesz túl esni rajta. Plusz az én időmben még a tanárok is igyekeztek minél jobban hangsúlyozni ennek a fontosságát.
Ha már meg van akkor jobban átérzed az itteni válaszok értelmét...
De ez ne törje le a lelkesedésed, mindenki életében az a legfontosabb, ami éppen történik.
Nem nagy dolog sőt...
Egy általános iskolás megcsinálja 2-3-asra bármelyiket azzal a tudással ami neki van.
Az érettségi mondhatnánk a követelmények szégyene.
50%-ra kellene emelni a limitet hogy legyen értelme, mert így csak egy felesleges kör.
A szakmákat meg nem érettségihez kötni mint nem is tudom, de nagy hülyeségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!