Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Elmenjek német szóbelire vagy ne?

Elmenjek német szóbelire vagy ne?

Figyelt kérdés

0. németes osztályba jártam, előrehozott érettségit csináltunk most 11.-ben, de nem sikerült túl jóra. Ha maximumra tudnám a szóbelit, akkor lehetnék négyes összességében. Viszont a záróvizsgám meg amiatt lett csak négyes, hogy szóbelire majdhogynem minimum pontot kaptam. Tanulgatom én a tételeket, de nem nagyon megy. A kérdés az lenne, hogy bemenjek szóbelire, vagy ne? Ha nem megyek, akkor jövőre, szintén előrehozottan megcsinálhatnám. Viszont a németet már le akarom zárni. Leromlott sokkal az átlagom, mivel ha rászántam magam a tanulásra, akkor csak a németet vettem elő, mert abból volt rengeteg feladva. Szeretnék már a többi tantárgyra figyelni, főleg hogy a német nem lényeges továbbtanulás szempontjából nekem, inkább a biosz meg a kémia.

Ha most elmegyek, akkor lesz egy hármasom, vagy egy négyesem, ami attól félek, hogy a felvételinél fog visszaütni. Viszont ha nem megyek el, akkor még fél évig a többi lesz háttérben, és nem tudom bepótolni sem, ami lemaradt.

Szerintetek mit csináljak? Mennyire fontos a német a továbbtanulásnál?

2010. jún. 7. 02:06
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha most nem mész el szóbelizni a következő érettségi időszakban csak szintemelőt vizsgát tehetsz. Ha pedig ez emelt érettségi volt, akkor csak miután elballagtál szeptemberben mehetsz újra érettségizni. Szóval szerintem menj el arra szóbelire...
2010. jún. 7. 07:28
 2/8 anonim ***** válasza:
Olyat nem csinálhatsz, hogy simán nem mész el, mert akkor megbuksz. Orvosi igazolást kell bevinned a vizsgád napján, amin szerepel, hogy betegség miatt nem tudsz részt venni rajt. Ekkor a vizsgád semmis lesz, és pótló vizsgát tehetsz a következő érettségi időszakban. Hogy kell-e neked a német, az a továbbtanulási irányodtól függ. Ha nem felvételi tárgyad, akkor duplázhatsz és akkor semennyire sem számít. Ha normálisan számolod a pontjaidat, akkor az átlagba viszont beleszámít.
2010. jún. 7. 11:08
 3/8 anonim ***** válasza:
Vagyis ne te vidd be az igazolást, hanem valami szülőd vagy ismerősöd értelemszerűen:) ha beslattyogsz nem túl hihető, hogy beteg vagy:P
2010. jún. 7. 11:09
 4/8 anonim ***** válasza:

Nálunk nem kellett aznap bevinni az igazolást. Elég volt, ha a tanárával megbeszélte az illető, hogy ő most nem szeretne szóbelizni, majd szerzett róla igazolást valahogy, megoldották...

Az én tanácsom csupán annyi, hogy ha úgy érzed ennél többet tudsz németből, akkor most ne menj el, viszont nyáron nagyon feküdj rá, ha tudsz menj el külön tanárhoz is hetente egyszer, kétszer, és ősszel próbáld meg újra! Év elején abban a másfél hónapban nem tudsz annyira lemaradni, hogy fél évig, illetve év végéig ne tudj javítani!

Viszont ha úgyérzed ennél többre amúgy sem lennél képes németből, akkor fölösleges ezzel szutykolni, legyél rajta túl most!

2010. jún. 7. 15:37
 5/8 anonim ***** válasza:
Akkor nálunk jóval komolyabban vették, nem lenne meglepő:) 2. válaszoló voltam
2010. jún. 7. 16:40
 6/8 A kérdező kommentje:

Ez a baj, hogy még csak középszintű lenne. Én is orvosi igazolással gondoltam, nem csak simán nem mennék be.

Csak ugye közép, tehát számít mint nyelv, és ha ráfeküdnék, biztos lenne jobb is, de egy elég jó egyetemre szeretnék menni 2 év múlva, ezért a kémia, biosz, matekot jó lenne "bepótolni" illetve inkább arra feküdni rá, mert bioszból emelteznék, és kémiából is szeretnék egy közép szintű érettségit. De még ha a biosz számít nekem leginkább, felvehetnek így, hogy a németem csak 3 vagy 4 lett?

2010. jún. 7. 21:45
 7/8 anonim ***** válasza:

Orvosira szeretnél menni, vagy miért kell a biosz és a kémia?

Ha oda, akkor nem sokat változtat a pontjaidon az a német 4-es. Ha duplázással mész, akkor egyáltalán nem számít, ha sima pontszámítással, akkor meg csak az átlagba..szóval nem nagyon rontja le.

De én is úgy tudom, hogy ha ez középszintű, akkor már csak szintemelőt tehetsz utána.

2010. jún. 9. 19:07
 8/8 anonim ***** válasza:

Én is úgy tudtam, hogy csak szint emelőt tehet, de idén rengeteg tavalyi írt velünk középszinten javító matekot, csak hát fizetni kellett érte. Ha nem mész el a szóbelire, akkor mintha nem is lenne, ősszel mehetsz megint fizetés nélkül is. Legalábbis ez nálunk így működik, csak hiteles igazolás kell, meg nem árt megbeszélni a tanárral, hogy segítsen kicsit eltusolni ezt csöndben! :)

Amint mondták előttem, hogyha duplázol akkor nem igazán számít a német, viszont nem érdemes teljesen leállni vele, hiszen diplomához egy jobb iskolában már két nyelvvizsga kell!!! Ha most letudod a németet, és nem foglalkozol vele, akkor baromira nehéz lesz újra kezdeni, arról nem is beszélve, hogy ha teszel egy emeltszintű érettségit, plusz egy középfokú nyelvvizsgát még továbbtanulás előtt, akkor már van 75 plusz pontod!

2010. jún. 10. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!