Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ez okozhat problémát az...

Ez okozhat problémát az egyetemen?

Figyelt kérdés

Szóval nagyon nem megy a nyelvtan...sose ment...mindig épp kettes voltam...ilyen összetett mondat micsoda nem tudom mármint a fogalmát meg főnév, ige abc és hasonlók.....viszont egyetemen tételeket kell megtanulni igaz? Abban jó vagyok..pl történelmet szóról-szóra meg tudom tanulni és szóról-szóra - összefüggéseket is értve - vissza tudom adni...azért tanulok szóról-szóra, mert másképp nem tudok fogalmazni! Pl értem hogy működik a gépjármű vezetése beülsz benyomod a kuplungot egyesbe teszed a sebességet és csúsztatva felfelé elindul...ha ezt nem tanultam volna meg akkor így fogalmaznék...beülsz benyomod az izét és mozgatod egyesbe azt a kart amin számok vannak és elindul az a fémdoboz aminek alján négy kerék van.....remélem érthető. Na ezért tanulok szóról-szóra!

Egyetemen gyenge helyesírással is lehet kapni diplomát?

2018. febr. 2. 11:49
 1/8 anonim ***** válasza:
86%
Egyetemen megdöglesz, ha szóról-szóra próbálsz dolgokat tanulni. Sziplán túl sok az anyag hozzá.
2018. febr. 2. 11:55
 2/8 A kérdező kommentje:
Akkor fejlesszem a szókincsem?
2018. febr. 2. 11:56
 3/8 anonim válasza:
100%
Milyen szakra akarsz menni? Mert ha magyarra vagy valami idegennyelvet akarsz tanulni, akkor azt nyelvtan nélkül elfelejtheted. A nyelvtant pedig nem attól fogod tudni, hogy bemagolod, hanem alkalmazni kell és megérteni.
2018. febr. 2. 12:01
 4/8 A kérdező kommentje:
jogra gondoltam
2018. febr. 2. 12:12
 5/8 anonim válasza:
100%

Jogi karon is meg kell értened a törvényeket, aztán alkalmazni, nem csak bemagolni. Magolással szinte sehol nem fogsz boldogulni. Akkor sem, ha fejleszted a szókincsedet. Persze, az egyetemet meg lehet így csinálni, csak utána nem fogod tudni használni a "tudásodat", mert nincs.

Csak egy példa:

Volt egy kémia tanárom, aki mindig úgy adta le az anyagot, ahogy a tankönyvben volt. Szinte szóról szóra. De ha valaki feltett a tananyaggal kapcsolatban egy kérdést, ami nem volt benne a tankönyvben, akkor habogott össze-vissza, hogy ő ezt nem tudja, nem volt benne az anyagban.

2018. febr. 2. 14:06
 6/8 A kérdező kommentje:
Érteni értem a dolgokat csak nehéz ezt megfogalmaznom saját magamtól.....tehát az összefüggésekekel nincs bajom.
2018. febr. 2. 15:14
 7/8 anonim válasza:
88%

Ne haragudj, akkor félreértettelek. Valószínűleg bezavart, hogy írtad szóról -szóra tanulsz.

Ha valóban csak az a probléma, hogy nem tudod megfogalmazni, akkor tényleg segíthet a szókincsbővítés. Olvass sokat például, az segíthet. Először mindegy mit, ami érdekel, később szépirodalmat is. Nekem legalabbis ez segített. :)

2018. febr. 2. 17:10
 8/8 A kérdező kommentje:
köszi
2018. febr. 2. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!