Ez okozhat problémát az egyetemen?
Szóval nagyon nem megy a nyelvtan...sose ment...mindig épp kettes voltam...ilyen összetett mondat micsoda nem tudom mármint a fogalmát meg főnév, ige abc és hasonlók.....viszont egyetemen tételeket kell megtanulni igaz? Abban jó vagyok..pl történelmet szóról-szóra meg tudom tanulni és szóról-szóra - összefüggéseket is értve - vissza tudom adni...azért tanulok szóról-szóra, mert másképp nem tudok fogalmazni! Pl értem hogy működik a gépjármű vezetése beülsz benyomod a kuplungot egyesbe teszed a sebességet és csúsztatva felfelé elindul...ha ezt nem tanultam volna meg akkor így fogalmaznék...beülsz benyomod az izét és mozgatod egyesbe azt a kart amin számok vannak és elindul az a fémdoboz aminek alján négy kerék van.....remélem érthető. Na ezért tanulok szóról-szóra!
Egyetemen gyenge helyesírással is lehet kapni diplomát?
Jogi karon is meg kell értened a törvényeket, aztán alkalmazni, nem csak bemagolni. Magolással szinte sehol nem fogsz boldogulni. Akkor sem, ha fejleszted a szókincsedet. Persze, az egyetemet meg lehet így csinálni, csak utána nem fogod tudni használni a "tudásodat", mert nincs.
Csak egy példa:
Volt egy kémia tanárom, aki mindig úgy adta le az anyagot, ahogy a tankönyvben volt. Szinte szóról szóra. De ha valaki feltett a tananyaggal kapcsolatban egy kérdést, ami nem volt benne a tankönyvben, akkor habogott össze-vissza, hogy ő ezt nem tudja, nem volt benne az anyagban.
Ne haragudj, akkor félreértettelek. Valószínűleg bezavart, hogy írtad szóról -szóra tanulsz.
Ha valóban csak az a probléma, hogy nem tudod megfogalmazni, akkor tényleg segíthet a szókincsbővítés. Olvass sokat például, az segíthet. Először mindegy mit, ami érdekel, később szépirodalmat is. Nekem legalabbis ez segített. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!