Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Be van rozsdásodva az agyam!...

Be van rozsdásodva az agyam! Hogy szokjak vissza a tanuláshoz?

Figyelt kérdés
Évek óta dolgozom. Azóta nem tanultam semmit. Viszont most képzésre fogok járni ahol tanulni kell. Megpróbáltam néhány sort megtanulni korábbi iskolai éveim jegyzeteiből de már azt se nagyon tudtam értelmezni amit olvasok. Hogy szoktassam vissza az agyam a tanuláshoz? Tippek?
2018. jan. 29. 23:30
 1/3 anonim ***** válasza:
Kicsit hasonló cipőpen járok, azt vettem észre az agyam szelektívebb lett, ami érdekel azt még fogja ami nem azt nem tudom beleverni... mondjuk ez is olyan mint a sport, kijöttél az edzésből edzeni kell apránként folyamatosan... érdemes azzal kezdeni ami érdekel esetleg.
2018. jan. 30. 00:58
 2/3 anonim ***** válasza:
mármint apránként egyre többet, folyamatosan....
2018. jan. 30. 01:03
 3/3 anonim ***** válasza:

Kezdd kicsiben.:) Mivel a tanuláshoz alapvetően figyelmi fókusz kell, az olvasás, vagy bizonyos sportok (jóga, ügyességi sportok) nagyon jót tehetnek ilyenkor. Ezeket élvezed is és nem éled meg tanulásnak.:)

Ami a tanulást illeti, szerintem érdemes először csak 10-15 percet foglalkozni vele, aztán tartani egy kis szünetet, aztán megint, aztán megint szünet, másnap egy kicsit hosszabb ideig, de semmiképp sem egy óránál tovább -ez már nekünk is a minőség rovására megy és csak azon kapjuk magunkat, hogy bámuljuk a könyvet.

Jobban segít ott tartani a figyelmedet, ha kiemeled a lényeget, vagy jegyzetet készítesz az anyagról. Ilyenkor ugyanis nem csak olvasnod kell, hanem kiszűrni a fontos infókat is, ami kicsit nagyobb bevonódást igényel.

Kedvcsinálók is hasznosak lehetnek: kedvenc kaja, tanulás utáni kellemes tevékenységek, tanulás közben fényes, tiszta környezet, sok szövegkiemelő szín...

Bár én nem dolgoztam éveket, voltam passzív féléven. Tudom, milyen szörnyű visszaállni.:)

Hajrá!:)

2018. jan. 30. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!