Hogyan kell fogalmazásban bekezdést és befejezést írni?
Legutóbb azt mondta a tanár a fogalmazásomra hogy hiányzik a bekezdés, pedig volt..
Most majd Hamletből fogunk esszét írni. Milyen adatokat lehet bekezdésbe rakni, azért gondolom semmitmondó ne legyen
És befejezésbe?
Hogy nekem miért tetszett, hogy ajánlom e vagy nem. Ezen kívül?
Olvass bele könyvekbe, hogy hogyan kezdik el a történetet és hogyan fejezik be. Pont az a jó a fogalmazásban, hogy bármit írhatsz, mert nincs rá szabály, hogy mit lehet és mit nem.
Pl. fogalmazhatsz költőibben is ha úgy tetszik: "Nyár volt. 32 fok. Emlékszem, hogy ezen a napon csöngetett be hozzám a postás. Ekkor még én sem tudtam, hogy mit fog hozni. Egy gyönyörű, fehér borítékba csomagolt levelet kaptam kézhez, melyre arany betűkkel az volt ráírva, "SZERETLEK"". (bevezetés vége)
Ebből lényegében ki is derült, hogy miről fog szólni a fogalmazás: Egy levélről, amit a nyáron kaptál kézhez, de hogy kitől kaptad és miről szólt, az majd a tárgyalásból derül ki.
Tényleg nem :)
Fogalmam sincs mi a kötelező bevezetés befejezés lényege, pedig én is irtam annó ilyeneket.
Röviden összefoglalod miről fogsz írni a tárgyalás részben
A befejezesben pedig osszefoglalod a megállitasaidat.
Tehát: erről és arról fogok írni, dolgozatomban brmutatom xy akarmijét, aztan a végén a megállapitasaidat irod le par mondatban a szerzőről, főhősről. A lényeg hogy röviden pár mondatban,itt már nem állsz le részletesen fejtegetni
Hanyadikos vagy?
Szóval nem olyan kicsi :)
Akkor azért párat írtál már.
Mit mondott a tanár, mi a problémája?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!