Nehéz volt az idei érettségi?
Idén csináltam, a magyar 93% lett, az angol 92%, a töri 80%, a matek 50%.
Ezelőtt csak egyetlen érettségit csináltam meg, a 2006-osat, a többit meg sem néztem.
Szerintetek nehéz volt az idei érettségi a többihez képest? Mondjuk 2009-hez képest?

szerintem igen
remélem ez a pontokon is látszik majd:d

töri: egyértelműen könnyebb mint a tavalyi
magyar: viszonyítani nem tudok, egyet sem csináltam meg a korábbiak közül, azt mondják a fogalmazás nehéz volt (az érvelés) én novellaelemzést választottam, pont kapóra jött.
matek: nekem nem volt nehéz, mivel erre készültem. Annyit mondanék, hogy kiugróan nehéz feladat ugyan nem volt benne, de általánosságban a feladatok nehézsége emelkedett. Vagyis kisebbek lettek a különbségek a nehezebb és a könnyebb feladatok között. Legalábbis én így láttam.
Töri 87
Magyar 79
Matek 98

Én nem most csináltam, de szerintem:
- a magyar szokásosan gagyi volt, kivéve az érvelést, az tényleg nehezebb téma volt
- a töri gagyi, mint mindig
- a matek talán picit nehezebb, mint tavaly, de nem sokkal
- nyelvet nem tudom...

Eloszor is gratulalok az eredmenyiedhez, szerencsere az enyem is hasonlo lett( a matek jobb).
A matek nem volt nehezebb, mint az elozoek, csak osszetettebb.
A tortenelem csak szovegertes, alig kellett hozza targyi tudas. Az esszektol meg falra masztam...Gorog hitvilag? Egy altalanos iskolas kolok is megirja max. pontosra.
A magyarban is csak az erveles volt nehezebb, a versosszehas. szinte gyerekjatek(megsem azt valasztottam...), hiszen Kosztolanyi es Karinthy is tananyag.
A muelemzes(en azt irtam) pedig, egy nagyon erteheto novella volt, oldalakat lehetett rola irni.
Idegennyelvrol nem tudok, azt mar korabban megcsinaltam. De, akit eddig kerdeztem rola, az neheznek tartotta a hanganyagot, szinte alig ertettek.

Köszi a válaszokat. Én a matekot éreztem nehéznek, pedig 4-est szerettem volna írni és meglepő, hogy csak 3-ast sikerült. Nem erősségem a matek, de azért a 4 év anyagával nagyjából tisztában voltam és egy 65% jó lett volna...
A magyarnál az érvelést választottam, azért lett jó, mert fél éve gyakoroltam rá, illetve tisztában voltam a kötelező olvasmányokkal, így azokat szinte mind beleírtam amit lehetett.
A törit könnyűnek éreztem, mégis rossz lett, a hosszú esszémre pár pontot kaptam csak, ott veszítettem el mindet meg még 1 pontot a teszt részén.
Az a baj, hogy szóban gyenge vagyok a stressz miatt, így nem valószínű, hogy feljebb tudom bármelyiket is húzni. Amit elsőnek jelöltem szakot tavaly 396 volt a beugró, most jó esetben lesz 380 pontom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!