Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nehéz volt az idei érettségi?

Nehéz volt az idei érettségi?

Figyelt kérdés

Idén csináltam, a magyar 93% lett, az angol 92%, a töri 80%, a matek 50%.

Ezelőtt csak egyetlen érettségit csináltam meg, a 2006-osat, a többit meg sem néztem.

Szerintetek nehéz volt az idei érettségi a többihez képest? Mondjuk 2009-hez képest?

2010. jún. 5. 20:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
64%

szerintem igen

remélem ez a pontokon is látszik majd:d

2010. jún. 5. 20:41
 2/12 anonim ***** válasza:
46%
Egyetértek az elöttem lévővel...
2010. jún. 5. 20:44
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

töri: egyértelműen könnyebb mint a tavalyi

magyar: viszonyítani nem tudok, egyet sem csináltam meg a korábbiak közül, azt mondják a fogalmazás nehéz volt (az érvelés) én novellaelemzést választottam, pont kapóra jött.

matek: nekem nem volt nehéz, mivel erre készültem. Annyit mondanék, hogy kiugróan nehéz feladat ugyan nem volt benne, de általánosságban a feladatok nehézsége emelkedett. Vagyis kisebbek lettek a különbségek a nehezebb és a könnyebb feladatok között. Legalábbis én így láttam.

Töri 87

Magyar 79

Matek 98

2010. jún. 5. 20:46
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Én nem most csináltam, de szerintem:

- a magyar szokásosan gagyi volt, kivéve az érvelést, az tényleg nehezebb téma volt

- a töri gagyi, mint mindig

- a matek talán picit nehezebb, mint tavaly, de nem sokkal

- nyelvet nem tudom...

2010. jún. 5. 20:58
 5/12 anonim ***** válasza:
63%
na ne mond hogy a töri emelt puhább volt mint tavaly:D
2010. jún. 5. 21:49
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyértelmű, hogy a középszintű érettségikre gondolt mindenki. Az emeltet odaírtuk volna külön.
2010. jún. 5. 21:51
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
bocsánat akkor én voltam a figyelmetlen elnézést
2010. jún. 5. 21:53
 8/12 anonim ***** válasza:

Eloszor is gratulalok az eredmenyiedhez, szerencsere az enyem is hasonlo lett( a matek jobb).

A matek nem volt nehezebb, mint az elozoek, csak osszetettebb.

A tortenelem csak szovegertes, alig kellett hozza targyi tudas. Az esszektol meg falra masztam...Gorog hitvilag? Egy altalanos iskolas kolok is megirja max. pontosra.

A magyarban is csak az erveles volt nehezebb, a versosszehas. szinte gyerekjatek(megsem azt valasztottam...), hiszen Kosztolanyi es Karinthy is tananyag.

A muelemzes(en azt irtam) pedig, egy nagyon erteheto novella volt, oldalakat lehetett rola irni.

Idegennyelvrol nem tudok, azt mar korabban megcsinaltam. De, akit eddig kerdeztem rola, az neheznek tartotta a hanganyagot, szinte alig ertettek.

2010. jún. 6. 10:47
 9/12 anonim ***** válasza:
A tavalyi az átlagosnál könnyebb volt, szóval szerintem az idei nehezebb volt nála bőven. Semmivel sem lehetett olyan hamar végezni. Az emeltek pedig egyértelműen nehezebbek voltak, jóval alacsonyabb eredmények születtek, mint szoktak, legalábbis nálunk (elit gimnázium, hehe...)
2010. jún. 6. 12:09
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Én a matekot éreztem nehéznek, pedig 4-est szerettem volna írni és meglepő, hogy csak 3-ast sikerült. Nem erősségem a matek, de azért a 4 év anyagával nagyjából tisztában voltam és egy 65% jó lett volna...

A magyarnál az érvelést választottam, azért lett jó, mert fél éve gyakoroltam rá, illetve tisztában voltam a kötelező olvasmányokkal, így azokat szinte mind beleírtam amit lehetett.

A törit könnyűnek éreztem, mégis rossz lett, a hosszú esszémre pár pontot kaptam csak, ott veszítettem el mindet meg még 1 pontot a teszt részén.

Az a baj, hogy szóban gyenge vagyok a stressz miatt, így nem valószínű, hogy feljebb tudom bármelyiket is húzni. Amit elsőnek jelöltem szakot tavaly 396 volt a beugró, most jó esetben lesz 380 pontom...

2010. jún. 6. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!