Ha már egyszer érettségiztem, jelentkezhetek az ezévi Májusi érettségire?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Szakot szeretnék váltani egyetemen, de az új szakomhoz kellene egy érettségi informatikából, de nem rendelkezem vele, szóval szeretnék jelentkezni a Májusi érettségi vizsgára, hogy a jövő tanévet, már az új egyetememen kezdhessem.
Ez megoldható?
Köszönöm a válaszokat!
2018. jan. 18. 22:57
1/8 anonim válasza:
Természetesen igen. Bármelyik intézetben ahol tartanak érettségit tudsz jelentkezni. Viszont bizonyos esetekben fizetni kell érte. Teszem azt ha középszintűt írtál annak idején akkor az új középszintű érettségi (mindegy a tárgy) fizetős, viszont ha emeltre mész akkor fizetős. Legalábbis két éve így volt.
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
Tehát, ha jelentkezek a régi Középiskolámba, ha tartanak érettségit, és ha oda jelentkezek, akkor ott is fogok érettségizni, vagy központi elosztás alapján véletlenszerű?
2018. jan. 18. 23:14
3/8 anonim válasza:
Középszinten abban az iskolában vizsgázol, ahol jelentkeztél. Február 15-ig kell, de nyilván intézd el hamarabb. 21 ezer forintot is elkérhetnek érte.
4/8 anonim válasza:
Első voltam: elnézést, lemaradt egy NEM szó. Tehát az emelt az ingyenes. A másik válaszolónak pedig igaza van, középszinten a jelentkezés helye. Emelt szinten, pedig központilag sorolnak be valahová.
5/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. :D
2018. jan. 18. 23:51
6/8 anonim válasza:
De jelentkezhetsz egy kormányhivatalban is és akkor ők osztanak be egy középiskolába. Én kétszer jelentkeztem középszintű érettségire a megyei kormányhivatalban és mindkét alkalommal a régi középiskolába osztottak be. (Annak ellenére, hogy normál esetben az egyik tárgyból nem is szoktak ott érettségit tartani.)
7/8 A kérdező kommentje:
Értem, igazából bemegyek valamelyik nap megkérdezni a régi iskolámat, hogy tartanak-e, ha nem akkor az egyik ismerősöm iskoláját, ha ott sem, akkor kormányhivatal. :D
2018. jan. 19. 01:35
8/8 anonim válasza:
1-es/4-es, tévedésben vagy, úgyhogy a 'nem' szót nem tartalmazó válasz volt a helyes, természetesen nem ingyenes az érettségi bizonyítvány megszerzése utáni szintemelő. Az csak az érettségi bizonyítvány megszerzése előtt ingyenes. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!