Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi fog idén ősszel történni...

Mi fog idén ősszel történni BME-VIKen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tavaly érettségiztem, és felvételt nyertem mérnökinfóra BME-n, viszont évet kell(ett) hogy halasszak, mivel félig saját lábon kell megállnom anyagilag.

A lényeg, hogy most állok ismét a felvételi előtt és továbbra is mérnökinfóra mennék, viszont most vált hivatalossá, hogy a kar idén ősszel egy BProf szintű, üzemmérnök informatikus fantázianévre hallgató gyakorlatorientált szakot is elindít. Így is minden eddiginél több embert vettek fel tavaly, hogy terveznek mégegy tömegszakot menedzselni?

Szerintetek a Schönherzbe szinte lehetetlen lesz már gólyaként is bekerülni?

Mennyi fantáziát láttok az új szakban?

Válaszokat, véleményeket előre is köszönöm!

2018. jan. 18. 19:57
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet eljön a második őszi szünet a BME-n.

56-ban volt utoljára.

2018. jan. 18. 20:08
 2/9 anonim ***** válasza:
56%
Ne haragudj, de ilyen szakot nem találtam a felvi.hu-n
2018. jan. 18. 21:36
 3/9 A kérdező kommentje:
Valóban, felvin még nincs meghirdetve, de a napokban került ki róla rövid bejelentés a VIK kari honlapján.
2018. jan. 18. 21:53
 4/9 anonim ***** válasza:
56%
Én arra tippelek, hogy megugrik a mérnökinfó és a villany ponthatára egy 10-20 ponttal emiatt... A kolit nem hiszem, hogy érinti, mivel csak a felvettek pályázhatnak a helyekre. Szerintem legalábbis úgy akarják kivitelezni, hogy a másik két szakon csökken a keretlétszám.
2018. jan. 18. 22:32
 5/9 Estádio de Felchút ***** válasza:
49%
@Mr.Rat90bp: nem, is baj, ha lesz őszi szünet. Legalább gyorsan elvégzik a Corvinust is. 2 in 1.
2018. jan. 19. 07:48
 6/9 anonim ***** válasza:
36%

Sch-ba egyre nehezebb lesz bekerülni gólyaként, aztán még nehezebb.

A férőhelyek száma nem nő a hallgatók számának növekedésével. Mindig csak 290 körüli gólyát fognak felvenni (összesen a villany és info gólyákból), hiába nő a kétszeresére a hallgatók száma.

Pályázd meg a rendes BSc képzésben a duális képzést az OE-n vagy a PE-n, jobban jársz vele, mert első hónaptól kapsz egy csomó pénzt és évente 12 hónapon át.

2018. jan. 20. 13:38
 7/9 anonim ***** válasza:

Én szerintem jobban jársz vele, mint a mérnökinfóval, kivéve ha nagyon elméleti beállítottságú vagy. Ha minden igaz, akkor ebből lesz MProf is a későbbiekben!

Mivel a mérnökinfó szakról nem írták, hogy csökkentenék bármennyivel is a férőhelyek számát, és még 3-400 embert felvesznek ide is, én kizártnak tartom, hogy emelkedjen a mérnökinfós ponthatár. Ezen a szak(ok)on a ponthatár 400 pont fölé biztos nem megy.

Sajnos a kollégiumi férőhelyek számát nem emelik hozzá - ezt nem is értem. Úgyhogy mihamarabb nézz valami lakást, vannak ilyen kollégiumok által fenntartott albérletszerű lakások is, azok olcsóbbak, mint egy sima albi.

2018. jan. 20. 14:57
 8/9 anonim ***** válasza:

Azért az utolsó választ olvasva felmerült bennem, hogy mégis hogyan emelhetnék meg a gólyáknak jutó kollégiumi helyek számát? Így is jóval több helyet kapnak a koleszban, mint amekkora arányt a kar hallgatói közül kitesznek. Kb. 24% idén a gólyák aránya (1100 gólyát vettek fel, 5000 + pár száz hallgató van a karon), és a Schönherzben a 16 villanykaros szint közül 5-öt megkapnak.

Egy okot látok, ami miatt védhető, ha valaki a gólyáknak több helyet akar adni: mert nekik még egy fokkal nehezebb megoldani a budapesti lakhatást, mint a felsősöknek, de már most is erősen felülreprezentáltak a koleszban! Új helyeket pedig sajnos nem tud a kar varázsütés szerűen előhúzni a kalapból - külföldi hallgatókat vmi visegrádi kollégiumban sikerült elszállásolni, mert egész egyszerűen fizikailag nincs elég hely. (egyik dékánhelyettes mesélte egy alkalommal, amikor együtt söröztünk :D )

2018. jan. 20. 16:44
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen erre céloztam, hogy nem csak újabb szakokat kell kitalálni, hanem az infrastruktúrát is biztosítani kell(ene) hozzá.
2018. jan. 20. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!