Mi fog idén ősszel történni BME-VIKen?
Sziasztok!
Tavaly érettségiztem, és felvételt nyertem mérnökinfóra BME-n, viszont évet kell(ett) hogy halasszak, mivel félig saját lábon kell megállnom anyagilag.
A lényeg, hogy most állok ismét a felvételi előtt és továbbra is mérnökinfóra mennék, viszont most vált hivatalossá, hogy a kar idén ősszel egy BProf szintű, üzemmérnök informatikus fantázianévre hallgató gyakorlatorientált szakot is elindít. Így is minden eddiginél több embert vettek fel tavaly, hogy terveznek mégegy tömegszakot menedzselni?
Szerintetek a Schönherzbe szinte lehetetlen lesz már gólyaként is bekerülni?
Mennyi fantáziát láttok az új szakban?
Válaszokat, véleményeket előre is köszönöm!
Lehet eljön a második őszi szünet a BME-n.
56-ban volt utoljára.
Sch-ba egyre nehezebb lesz bekerülni gólyaként, aztán még nehezebb.
A férőhelyek száma nem nő a hallgatók számának növekedésével. Mindig csak 290 körüli gólyát fognak felvenni (összesen a villany és info gólyákból), hiába nő a kétszeresére a hallgatók száma.
Pályázd meg a rendes BSc képzésben a duális képzést az OE-n vagy a PE-n, jobban jársz vele, mert első hónaptól kapsz egy csomó pénzt és évente 12 hónapon át.
Én szerintem jobban jársz vele, mint a mérnökinfóval, kivéve ha nagyon elméleti beállítottságú vagy. Ha minden igaz, akkor ebből lesz MProf is a későbbiekben!
Mivel a mérnökinfó szakról nem írták, hogy csökkentenék bármennyivel is a férőhelyek számát, és még 3-400 embert felvesznek ide is, én kizártnak tartom, hogy emelkedjen a mérnökinfós ponthatár. Ezen a szak(ok)on a ponthatár 400 pont fölé biztos nem megy.
Sajnos a kollégiumi férőhelyek számát nem emelik hozzá - ezt nem is értem. Úgyhogy mihamarabb nézz valami lakást, vannak ilyen kollégiumok által fenntartott albérletszerű lakások is, azok olcsóbbak, mint egy sima albi.
Azért az utolsó választ olvasva felmerült bennem, hogy mégis hogyan emelhetnék meg a gólyáknak jutó kollégiumi helyek számát? Így is jóval több helyet kapnak a koleszban, mint amekkora arányt a kar hallgatói közül kitesznek. Kb. 24% idén a gólyák aránya (1100 gólyát vettek fel, 5000 + pár száz hallgató van a karon), és a Schönherzben a 16 villanykaros szint közül 5-öt megkapnak.
Egy okot látok, ami miatt védhető, ha valaki a gólyáknak több helyet akar adni: mert nekik még egy fokkal nehezebb megoldani a budapesti lakhatást, mint a felsősöknek, de már most is erősen felülreprezentáltak a koleszban! Új helyeket pedig sajnos nem tud a kar varázsütés szerűen előhúzni a kalapból - külföldi hallgatókat vmi visegrádi kollégiumban sikerült elszállásolni, mert egész egyszerűen fizikailag nincs elég hely. (egyik dékánhelyettes mesélte egy alkalommal, amikor együtt söröztünk :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!