Ha nagyon szeretnétek a kémiát ti vegyész (mérnöknek), gyógyszerésznek vagy kémia tanárnak mennétek? Melyikbe éri meg jobban belefogni?
Nagyon megszerettem a kémiát, úgy érzem ez a tárgy az amiben jó vagyok.
Tettem belőle egy emelt kémia érettségit, az ötös lett.
Viszont egy óriási kérdőjel van bennem,hogy hogyan tovább.
Ha a gyógyszerészetit szeretném ahhoz kell még egy biosz emelt, a tanárihoz is kell még társítani egy másik szakot, ami valószinűleg a biosz lenne.
Nem tudom melyiket válasszam. A tanárit szívesen bevállalnám, viszont sokan húztak vissza, hogy annak nem lennék való.
A gyógyszerészetinél az emelt biosztól félek kicsit, mert gimiben nagyon kevés bioszt tanultam.
Ti melyik pályát választanátok?
Én mindig is nagyon szerettem a kémiát, a biológiát már kevésbé, ezért vegyészmérnöknek tanulok a BME-n. Nem tudom más egyetemeken hogy van, de itt a kémia mellett a matekot is elég keményen számon kérik (hiszen mérnöki). Első félév anyagában benne volt a komplett komplex számok, határérték, deriválás, integrálás, második félévben pedig már differenciál egyenleteket oldunk meg.
Gyógyszerészetin úgy tudom a biológia a domináns a kémiával szemben, tanári pályára pedig tényleg csak akkor menj, ha nagyon elszánt vagy, ugyanis ott nem csak az elméleti anyagot kell tudni, hanem fontos a szociális érzék és a tanítási képességek is (aka rengeteg olyan tárgy ami az utóbbiakra épül).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!