Van olyan oldal, ahol interaktív feladatokkal lehet gyakorolni középiskolás matematikát (tehát érettségire)?
Arra gondolok, hogy kiválasztom a témaköröket, majd az oldal feldob random feladatokat, aminek a megoldását be kell írnom a mezőbe és vagy elfogadja, vagy nem (mondjuk jobb, ha elfogadja).
Ilyen volt az ementor.hu-n az "Érettségi alapozó", de az a napokban megújult, és szép, meg jó, de ez a funkció megszűnt, pedig úgy néz ki, hogy egyedülálló volt ebben, mert sehol máshol nem találok ilyen oldalt. Ezzel élvezhető volt a matek, és így tök jól be lehetett volna gyakorolni az ilyen típusfeladatokat, ami megadja az alapot, hogy jobban megértsem a matematikai összefüggéseket, hogy erre építve "rá tudjon állni az agyam a matekos gondolkodásra". De persze ami jó, az megszűnik... Pedig már kezdtem örülni, hogy egy csomó mindet megértek, amit régebben nem sikerült.
Nem az, amire te gondolsz, de nekem hatalmas segitseg volt (matekhoz tokhujjjje vagyok sajna). Azota a szomszed 12 evese is beregisztralt es nagyon sokat megertett es megtanult, amiket azelott allandoan elegtelenre teljesitett. Ha kicsit is tudsz angolul, probald ki! 2+2 az minden nyelven =4.
https://www.youtube.com/channel/UC4a-Gbdw7vOaccHmFo40b9g
(...es az angolban is egy csomot segitett!)
Érettségire akarsz felkészülni?
Amennyiben nem akarsz ezzel tovább menni, mármint a matek nem lesz az életed szerves része, közvetlenül.
Akkor elég szimplán az érettségi feladatokat begyakorolni, amik mindig ugyanazok, csak más szöveggel, példába ültetve.
Előző évi érettségik fent vannak a neten, azok megoldókulcsai is.
Elég 2x végiggyakorolni az eddigi összeset és garantált a 70-80% minimum!
Köszönöm a válaszokat.
De ahogy kiírtam ezt a kérdést, kb. fél órával utána meg is találtam a megújult oldalon ezeket a feladatokat, csak előtte elkerülte a figyelmem, úgyhogy megoldódott a probléma.
Egyébként nem most készülök érettségire, azon már 7 éve túl vagyok, csak most járok egyetemre, de mivel mérnöki szakon kb. minden a matekra épül, ezért muszáj behoznom a lemaradást. Szóval elsőként a középiskolai szintre kell felhozni a tudásom, mert a matekérettségi is épp hogy meglett. Utána jöhet a többi.
Első válaszoló, köszönöm a linkeket. Bár nem tudok angolul, de érdekesnek tűnnek ezek a videók, remélem, sikerül valahogy megértenem őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!