Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van olyan oldal, ahol interakt...

HMD kérdése:

Van olyan oldal, ahol interaktív feladatokkal lehet gyakorolni középiskolás matematikát (tehát érettségire)?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy kiválasztom a témaköröket, majd az oldal feldob random feladatokat, aminek a megoldását be kell írnom a mezőbe és vagy elfogadja, vagy nem (mondjuk jobb, ha elfogadja).

Ilyen volt az ementor.hu-n az "Érettségi alapozó", de az a napokban megújult, és szép, meg jó, de ez a funkció megszűnt, pedig úgy néz ki, hogy egyedülálló volt ebben, mert sehol máshol nem találok ilyen oldalt. Ezzel élvezhető volt a matek, és így tök jól be lehetett volna gyakorolni az ilyen típusfeladatokat, ami megadja az alapot, hogy jobban megértsem a matematikai összefüggéseket, hogy erre építve "rá tudjon állni az agyam a matekos gondolkodásra". De persze ami jó, az megszűnik... Pedig már kezdtem örülni, hogy egy csomó mindet megértek, amit régebben nem sikerült.

2018. jan. 9. 00:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem az, amire te gondolsz, de nekem hatalmas segitseg volt (matekhoz tokhujjjje vagyok sajna). Azota a szomszed 12 evese is beregisztralt es nagyon sokat megertett es megtanult, amiket azelott allandoan elegtelenre teljesitett. Ha kicsit is tudsz angolul, probald ki! 2+2 az minden nyelven =4.

https://www.youtube.com/channel/UC4a-Gbdw7vOaccHmFo40b9g

[link]

(...es az angolban is egy csomot segitett!)

2018. jan. 9. 03:37
 2/4 anonim ***** válasza:

Érettségire akarsz felkészülni?

Amennyiben nem akarsz ezzel tovább menni, mármint a matek nem lesz az életed szerves része, közvetlenül.

Akkor elég szimplán az érettségi feladatokat begyakorolni, amik mindig ugyanazok, csak más szöveggel, példába ültetve.

Előző évi érettségik fent vannak a neten, azok megoldókulcsai is.

Elég 2x végiggyakorolni az eddigi összeset és garantált a 70-80% minimum!

2018. jan. 9. 10:17
 3/4 Nagy Szilárd Oltszem válasza:
Van
2018. jan. 9. 23:25
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

De ahogy kiírtam ezt a kérdést, kb. fél órával utána meg is találtam a megújult oldalon ezeket a feladatokat, csak előtte elkerülte a figyelmem, úgyhogy megoldódott a probléma.

Egyébként nem most készülök érettségire, azon már 7 éve túl vagyok, csak most járok egyetemre, de mivel mérnöki szakon kb. minden a matekra épül, ezért muszáj behoznom a lemaradást. Szóval elsőként a középiskolai szintre kell felhozni a tudásom, mert a matekérettségi is épp hogy meglett. Utána jöhet a többi.

Első válaszoló, köszönöm a linkeket. Bár nem tudok angolul, de érdekesnek tűnnek ezek a videók, remélem, sikerül valahogy megértenem őket.

2018. jan. 10. 01:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!