4. éve járok jogi egyetemre és nem vagyok biztos benne, hogy ezt szeretném csinálni. Mit tegyek?
Szia! Én másodéves vagyok jogon, és minden tiszteletem a Tiéd! Hatalmas erő kellett ahhoz, hogy eljuss a negyedévig. Sajnos én is fizetősön vagyok, úgyhogy átérzem a helyzeted. Nekem is az elmúlt időszakban jött elő az érzés, hogy lehet nem ez az én utam. Annyit hozzátennék, hogy gyerekkorom óta ez volt a vágyam, mindig is jogász akartam lenni. Erre készültem egész gimiben. Aztán az utóbbi szemeszterben ez megingott. Nagyrészt annak köszönhetően, hogy elkezdtem gyakornokoskodni, és beleláttam abba, hogy mennyi munkával jár, hogy valaki Igazi Jogász legyen. Vagy például hogy mennyit keres egy ügyvédjelölt, ami rettentően elborzasztja az embert... 5 évet tanulni egy átlagon aluli fizetésért eléggé demotiváló jelenleg. Szóval igen, itt tartok én is. De én így 1,5 év után is azt mondom, hogy most már végigcsinálom, ha már belekezdtem. Pluszba engem az is motivál, hogy már most 1 milliómba van ez az egyetem.
Lehet, hogy teljesen mást fogok csinálni utána, elkezdek egy másik szakot, új irányt vesz az életem... de egy jogi diploma sosem hátrány, ha van ;)
Ha esetleg csúsznál, ne foglalkozz vele. Sokan már a római jogon megcsúsznak az első évben (nálam az évfolyam 1/3-a így járt). Már nincs sok hátra! Kitartás!! És sok sikert kívánok Neked, leendő dr.! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!