Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kit fognak felvenni hamarabb?...

Kit fognak felvenni hamarabb? Engem aki első helyen jelölte meg, de kevesebb pontja van, vagy azt aki nem első helyen jelölte meg de több pontja van?

Figyelt kérdés

Csak,hogy érthető legyek: tegyük fel h van egy szak amin a ponthatár 350 lesz.

Én jelentkezek erre a szakra első helyen és lesz 360 pontom.

jelentkezik egy másik ember is erre a szakra,de csak a 2. 3. 4. .... helyen jelöli meg és neki lesz mondjuk 370 pontja.

2010. jún. 3. 18:27
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem aszerint dől el, hogy hanyadiknak jelölted meg...Ezért fizettél az oktatási hivatalnak 9e-t hogy elrendezze. Sorba állítják a jelentkezőket és ott húzzák meg a ponthatárt ahol az utolsó jelentkező még épp befér a keretbe. Tehát a leggyengébb akit még felvesznek, ő határozza meg a ponthatárt.

Az teljesen mindegy, hogy hanyadiknak jelölted meg, mivel aki 2. helyen, de felvették az 1-re azt eleve be se listázzák a 2. helyre.

2010. jún. 3. 18:30
 2/5 anonim ***** válasza:
Sőt, mondok jobbat: a főiskola/egyetem nem is tudja, hányadikként jelölted meg a felvételi sorrendedben. Ők csak azt látják, hogy (a példánál maradva) 360 ponttal jelentkeztél, besorolnak, mert a (feljebb írt módon számított) ponthatár fölött vagy. Ha a másik (370 pontos) embert felvették valamelyik előrébb megjelölt helyre, akkor kiesik, ha nem, akkor a csoporttársad lesz.
2010. jún. 3. 18:36
 3/5 anonim ***** válasza:

Senkit nem érdekel, hogy hanyadik helyen jelölted meg. Csak abból a szempontból lényeges, ha vmelyik helyre felvételt nyertél, az utána következőkre akkor sem mehetsz, ha arra is megvan a pontod.

De ha 350 a ponthatár, és neked 370, akkor téged is felvesznek...nem értem mi a probléma.

De nem fogsz a listán egy 370 pontos elé kerülni!!

2010. jún. 3. 18:43
 4/5 anonim ***** válasza:
Bocs elírtam. Szóval ha 360 pontod van és 350 a ponthatár, akkor felvesznek téged is (meg a 370 pontost is).
2010. jún. 3. 18:44
 5/5 anonim ***** válasza:
nem számít hányadik helyen jelölted, csak abból a szempontból, ha oda fölvesznek 360 ponttal, akkor a másodiknak megjelöltből kizárnak, mert egy elöbb megjelöltbe fölvettek már.
2010. aug. 15. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!