Kit fognak felvenni hamarabb? Engem aki első helyen jelölte meg, de kevesebb pontja van, vagy azt aki nem első helyen jelölte meg de több pontja van?
Csak,hogy érthető legyek: tegyük fel h van egy szak amin a ponthatár 350 lesz.
Én jelentkezek erre a szakra első helyen és lesz 360 pontom.
jelentkezik egy másik ember is erre a szakra,de csak a 2. 3. 4. .... helyen jelöli meg és neki lesz mondjuk 370 pontja.
Nem aszerint dől el, hogy hanyadiknak jelölted meg...Ezért fizettél az oktatási hivatalnak 9e-t hogy elrendezze. Sorba állítják a jelentkezőket és ott húzzák meg a ponthatárt ahol az utolsó jelentkező még épp befér a keretbe. Tehát a leggyengébb akit még felvesznek, ő határozza meg a ponthatárt.
Az teljesen mindegy, hogy hanyadiknak jelölted meg, mivel aki 2. helyen, de felvették az 1-re azt eleve be se listázzák a 2. helyre.
Senkit nem érdekel, hogy hanyadik helyen jelölted meg. Csak abból a szempontból lényeges, ha vmelyik helyre felvételt nyertél, az utána következőkre akkor sem mehetsz, ha arra is megvan a pontod.
De ha 350 a ponthatár, és neked 370, akkor téged is felvesznek...nem értem mi a probléma.
De nem fogsz a listán egy 370 pontos elé kerülni!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!