Mit csinál egy informatikus könyvtáros?
Ha sikerül egyáltalán elhelyezkednie, akkor is azon izgul, hogy a hónap végéig van-e mit ennie.
Jó Tanács: Minél messzebbre kerüld el szerintem.
Én kettőt ismerek, az egyikük az MTA egyik kutatóintézetében könyvtáros, részleteiben nem is értem a munkáját. Elsősorban nem könyveket kölcsönöz, hanem cikkeket keres és vásárol, van ennek valami nemzetközi piaca. És nem csak kölcsönöz, hanem meg is nézi, hogy adott cikket kik hivatkoztak, vagy adott témában az utóbbi 3 évben mik a legfelkapottabb cikkek.
A másikuk sima iskolai könyvtáros egy középiskolában. Ő a kölcsönzésen kívül iskolai ünnepségeket szervez, szerkeszti az iskolaújságot, meg általános adminisztratív segéderő, ha éppen válsághelyzet van. (Mostanában gyakran van)
Nagyjából stimmel, amit az 1. válaszadó írt. Kis könyvtárban kb. ezt mind egyszerre, nagyobban speciálisan egyes feladatokat lát el.
Azzal nem tudok egyetérteni, hogy nagyjából munkát keres, mert mostanában az a baj inkább, hogy a könyvtárak hiába keresnek embert, sokszor még jelentkező sincs. Szóval ha valaki hajlandó mondjuk elköltözni munka miatt másik városba, még melót is találhat. (12 éve vagyok könyvtáros; jelenleg a második munkahelyen, de mindkettőért költözni kellett.)
Viszont a fizetés az tényleg nem túl rózsás. Illetve ahogy nézzük: 2018-tól a bruttó alapbér 180 500 (kézhez kapsz nagyjából 115.000 - 120.000 Forintot), viszont ez a jelenlegi állás szerint nem is nagyon változik hosszú éveken át.
Ugye a ledolgozott évek és a végzettség szerint változna a fizetésed (normális esetben növekedne); na most itt van a táblázat, a jelenlegi állapotról:
Egy főiskolai diplomával is évtizedeken át annyit kapsz, mint az, aki érettségi után kerül a könyvtárba nem szakirányú feladat ellátásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!