Ti hova mennétek továbbtanulni, gimibe vagy szakmunkás iskolába?
Szakmunkásba akkor menj ha például külföldre akarsz menni minél előbb és egy jó szakma kell hozzá. Vagy ha vállalkozó akarsz lenni. Például villanyszerelő vállalkozó, mezőgazdasági vállalkozó. (Mészáros úrnak is szakmunkásképzője van, vagy Stadlernak az sem hanem juhász volt. :))
De ha jól bírod az alkalmazotti viszonyt és itthon akarsz maradni, akkor célszerű minél jobb állásokra hajtani. Ahhoz meg jól jön a gimi, ráadásul 4 évig lesz időd eldönteni hogyan tovább. Diplomát is szerezhetsz utána. Vagy mondhatod azt is hogy elég volt a tanulásból és elhelyezkedsz például valami irodába.
Ha úgy érzed jól jönne az a négy év gondolkodási idő, akkor ne mondj le hamar a diákévekről és menj gimibe.
Nekem diplomám van, majd rájöttem hogy diplomával sem bírom az alkalmazotti viszonyt. Ezért diploma után iskolapadon kívül, önszorgalomból szereztem meg azokat az ismereteket ami a sikeres vállalkozáshoz kellett. Persze folyton éreztem azt hogy úristen, tudok integrálni meg deriválni, mégis csak egy számtan tudás kellett a sikerhez, amivel a pénzt meg tudom számolni és olyanba fektetni ami pénzt hoz. Bár jeles tanuló voltam, ennek ellenére mérges vagyok az iskolákra mert egyoldalúan alkalmazottképző intézmények voltak. Hiányoltam belőlük azoknak az ismereteknek az átadását ami az egyén boldogulásához, sikeréhez kell. Sőt, számos esetben szándékosságnak éreztem azt hogy nem nyújtanak sikerhez szükséges ismereteket. Például voltam olyan angol tanfolyamon, ahol tiltott tudás volt az angol nyelv, hátha a végzett hallgató angol tudással jó állást kap idehaza vagy netán külföldön.
Ha fiú vagy a szakmunkással sokkal többre jutsz. Akkora hiány van a jó szakemberekből még itt Mo-on is, hogy aranyat fogsz érni és rengeteget tudsz keresni.
Ha lány vagy ez sajnos nem opció. Akkor gimi és feküdj rá a nyelvekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!