Pályaválasztás előtt állok és nem tudom hova menjek! Melyik re lesz 30év múlva is szükség a gépészmérnök vagy a fuvarszervezö, logisztikai mérnök! És melyik fizet jobban?
Inkább azt kéne eldönteni, hogy te melyiket csinálnád 30 év múlva is?
Amúgy mindháromra szükség lesz még 200 év múlva is.
Fizetés meg nagyon egyénfüggő.
Vannak, akik a logisztikában olyan összegeket szakítanak, amiről egy mérnök még a legvadabb álmaiban sem mer gondolni, de úgy átlagban meg a mérnökök többet keresnek.
Mármint miben súrolja? Jövedelemben, hasznosságban vagy a jövőbeli keresettségben? :) Átlag kezdő fizetés mennyi egy végzett logisztikai mérnöknek? És Msc után?
- Egy érdeklődő
# 3/4 Időpont 2017-12-21 15:15
Tananyagban is van bőven átfedés a két szak között (elsősorban az első egy-másfél évben), de azok a gépészek, akik nem akarnak tervező mérnökként dolgozni, és általában hasonló munkakörben helyezkednek el, mint a loggerek egy része (pl. folyamatmérnök, néhány év munkatapasztalattal osztályvezető, stb). A logmérnök most is abszolút hiányszakma, könnyű állást találni, de ez a jövőben méginkább fokozódni fog. Kezdő fizetés 150-250 nettó között, sok mindentől függ, de nagyok az előrelépési lehetőségek (főleg multiknál), néhány év alatt akár a háromszorására is nőhet a fizetésed. MSc-t nem tudom.
Utolsó jól leírta, nagyjából az a realitás. Nagyban attól függ a bérezés, hogy milyen is az a pozíció amiben dolgozni kell, mik a feladatok, mekkora a felelősség. Jól lehet előre haladni karrierben, ha kellően jó és talpraesett vagy. Nyelv nagyon kell hozzá, angol gyakorlatilag alapkövetelmény, olyan szinten, hogy telefonon is meg tudd értetni magad. A második nyelv jelenti a pluszt. MSc rádob egy lapáttal, ott már bőven van akkora szórás, hogy becsülni is nehéz. Én magam részéről legalább 30% körüli emelésre számítok, ha meglesz a levelező MSc munka mellett. (mondjuk nekem releváns szakmai tapasztalatom van és "közgazdasági" MSc-t csinálok)
2. voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!