Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Amikor egy tárgyból egy...

Amikor egy tárgyból egy teljes évfolyam megbukik, az kinek a hibája?

Figyelt kérdés
2010. jún. 2. 12:05
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Tanultatok lelkiismeretesen?
2010. jún. 2. 12:09
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen az évfolyamot szokták hibássá tenni, mert az egyetemen alapértelmezés, hogy a tanár sosem hibázik és mindig igaza van. A valóságban azért a tanárnak is lehet némi felelőssége abban, ha egy egész évfolyamnyi ember nem tudta kellően elsajátítani az anyagot.
2010. jún. 2. 12:11
 3/9 anonim ***** válasza:
67%
A tanárok hajlamosak azt hinni, hogy a diákoké. A diákok meg azt, hogy a tanáré. De ha az egész évfolyam megbukik, akkor ott inkább a tanárnak kéne elgondolkoznia.
2010. jún. 2. 12:40
 4/9 anonim válasza:
74%
Tanár hibája. Egyértelműen. Olyan nincs, hogy egy teljes évfolyamban nincs ember, aki felkészül.
2010. jún. 2. 12:47
 5/9 anonim ***** válasza:
65%
egyértelműen a tanáré,de pl nálunk 3 féléven keresztül a 150ből csak 1-2 ember ment át mire a dékán "rászolt" a tanárra,hogy vmit csináljon a vizsgával,mert ez nem állapot...(azóta 10 ember is átmegy:D)
2010. jún. 2. 12:51
 6/9 anonim ***** válasza:
47%

"a dékán "rászolt" a tanárra,hogy vmit csináljon a vizsgával"

Ezért süllyed az oktatás színvonala. Felvesznek 300 főt, nagy részben hülyét egy olyan szakra, ahova annak idején mondjuk 10-et vettek fel, és az a 10 az OKTV első pár helyezettje, meg színjeles tanuló volt. Szóval a krém.

Aztán jön egy húzósabb tárgy, ahol pont az a 10 ember megy át, akiket egyébként (a régi, normális rendszerben) felvettek volna, tehát a krém.

Aztán jön a maradék 290 panaszkodni, hogy dehát így meg úgy. És pont arra hivatkozva, amire itt is (kizárt, hogy ennyien nem tanultak), általában a dékán "leszól".

Hogyan lehet több embert átengedni, ha az emberek tudás szintje nem nő? Lejjebb kell vinni a követelményt. A lejjebb vitt követelmény pedig definíció szerint csökkentett színvonalat jelent.

(TTK-n oktatok.)

2010. jún. 2. 13:14
 7/9 anonim ***** válasza:
Kedves utolsót, matek szakos hallgató vagyok, és természetemből fakadóan elég maximalista, de azért az túlzás, hogy csak az OKTV top 10-et kell átengedni. Egyébként személyes tapasztalatimból kiindulva az OKTV top 10 néha sokkal lustább, mint az átlagember, aki bizonyítani akar...
2010. jún. 2. 21:01
 8/9 anonim ***** válasza:

Kedves előző, oké, hogy matekszakos vagy, de azért olvasni megtanulhatnál. (Többek között én is az olvasási nehézségekkel megáldott hallgatókkal küzdök.) Nem konkrétan az OKTV nyertesekről volt szó, hanem az alapelvről. Pl az én szakom: régen tényleg ilyen 20-as évfolyamok voltak, és oda bekerülni nem akárhogy lehetett. Most meg a nagy előadókból is lógnak ki a népek, már ha bejárnának órára.

Tehát engem bőven nem érdekel, hogy konkrétan a te szakodon az általad konkrétan ismert OKTV nyertes(ek) lusták (én pl nem tapasztaltam ilyesmit, és nem hiszem, hogy neked komoly statisztikád volna róluk). Engem rendszerszinten érdekel a probléma, miszerint minek felvenni 300 főt (szorozva az egyetemek számával, azaz kb 1000-1200-at) olyan szakra, melyből nem nyílik évi 1000 új álláshely, és ahol kb az 50. felvett embertől lefelé már nem hogy nem kiemelkedő hallgatók vannak, hanem a 3-as 4-es (közepes) gimnáziumi eredménnyel bekerült hallgatók. Kb azokról az emberekről beszélek, akik például itt a gyakorikérdéseken oldatják meg a házijukat, amit két google kereséssel megoldhatnának, aztán lesnek, hogy az egyetemen nem ez megy. Aztán mennek panaszkodni, mert tanultak 3 napot egy vizsgára (végülis az érettségire is elég volt), meg vannak győződve, hogy ők okosak, és közben írják a nagyobbnál nagyobb baromságokat.

2010. jún. 3. 13:53
 9/9 anonim ***** válasza:
Tudok olvasni, és igen, elég komoly statisztikám van róluk. Nem egy embert ismerek, aki a Radnótiba, Fazékba járt, egyetemen meg órákra se járnak be, Diákolimpikonok, OKTV döntősök. Vannak évfolyamtársaim, akik majdhogynem azért kapnak jobb jegyet, mert a docensek gyerekeinek osztálytársai voltak, és tőlük elvárják. Aki nálunk az évfolyamelső, egy átlagos lány, egy átlagos suliból, aki végtelenül szorgalmas, kitűnő volt, meg nekem pl. "csak 4,5-ös" átlagom. Egyébként abba, hogy nem kellene ennyi embert felvenni maximálisan egyetértünk.
2010. jún. 3. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!