Nehéz a központi írásbeli mire számíthatok?
Sziasztok központit kell írnom és aki írt az gondolom eltudja mondani nehéz e vagy könnyű engem inkább az érdekel hogy mire számíthatok matek, (magyar
és szerintetek 57, 56 ponttal szerintetek felvesznek egy 35 fős osztályba előre is köszi sokat segítenétek ezzel :)
Én egy erős általánosba(Jókai XIV.kerület) 3-as tanuló voltam magyarból 4-es.Engem fölvettek egy gimnáziumba konkrétan XVI.kerület Táncsics Mihály Gimnázium.
A felvételibe vannak könnyebb és nehezebb feladatok ez a tapasztalatom nekem a magyar 21 matek 23 pontos lett én átlag képeségünek gondolom magam 3-as 4-es tanulónak.
Azt nem modom biztosra,hogy gimi,de egy szakközépbe mindenképp bekerülhetsz szerintem.Ha gondolod egy nem túl erős gimit is megjelölhetsz az enyém nem annyira erős,de azért nem is gyenge.
Roppant egyszerű: Keresd meg neten az előző évek feladatsorát és oldd meg. Van hozzá javítási útmutató, annak alapján a pontozást is meg tudod csinálni, vagy valaki segíthet lepontozni. Ennek alapján már tudod, hogy NEKED nehéz-e a felvételi. Merthogy, ne felejtsd el, mindenkinek az a nehéz amit nem tud.
A felvételiben mindig azt kérdezik vissza amit az elmúlt években a suliban kellett tudni. Matekból vannak egyszerűbb és összetettebb feladatok. Vannak egyszerű műveletvégzések, mértékegység átváltás, grafikon/diagram olvasása, szöveges feladat. Geometriából inkább az elméletet kell tudni - ami konkrétan geometriai feladat az az ábrán a hiányzó szögek megadása. A százalék és arány számítás, egyenesarányosság, szöveges feladat fontos része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!