Székesfehérvárról Budapestre meg lehet oldani a bejárást egyetemre (ELTE) napi szinten? Tapasztalatok a bejárással kapcsolatosan?
Figyelt kérdés
Mennyi ideje lesz az embernek, bírni fogja-e az ember vagy teljesen kimerül az utazástól? Mennyire lehet tömegközlekedésen tanulni?#közlekedés #egyetem #vonat #lakás #albérlet #kollégium #tömegközlekedés #bejárás #bejárás egyetemre
2017. nov. 18. 23:21
1/9 anonim válasza:
Párom évekig így járt, és ő dolgozott is mellette, szóval nem egy leányálom. Állítólag vonaton is lehet tanulni, de nekem sose ment, legfeljebb csak olvasgatni tudtam. Amúgy meg az órarendedtől függ lényegében minden. Sok tárgyad van-e, és hogy milyen idősávokban vannak órák. Pl ha este 8-ig is van óra és másnap reggel 8-tól megint, akkor nem lesz valami sok időd az alvásra.
2/9 anonim válasza:
Ez azért nagyban függ attól is, hogy Fehérváron milyen messze laksz és Pesten milyen messze tanulsz a pályaudvartól. Gyorsvonattal 45 perc az út, az nem olyan vészes (ha minden igaz, nemsokára lesz még kevesebb is), de azért a helyi közlekedés mindkét városban elvehet még kb. ugyanennyi időt.
3/9 anonim válasza:
Én 40 km-re lakom az egyetemtől, de 2,5 óra bejutni, mert rossz a közlekedés. Emiatt már mire beérek, fáradt vagyok, főleg ha ezt reggel, hidegben, esőben kell tennem. Én fél évig se bírtam, a katalógusos óráimról már kibuktam a sok hiányzás miatt. Tanulni pedig csak otthon tudok. Ha neked nem telik ennyi időbe és sok átszállásba, akkor még talán, de ha napi szinten 5 órát elvisz az utazás, semmire se marad erőd.
4/9 anonim válasza:
Én Tatabányáról járok. 50 perc a személyvonattal + 10-15 a helyi közlekedés. Ennyit más is utazik Budapesten belül (főleg az M3-as vonalán :))
Székesférvár felé is gyakran jár vonat... 40-45 perc az út, szóval simán meg lehet csinálni.
5/9 anonim válasza:
#2-nek igaza van, azért a két városban eltöltött közlekedés is számít.
Egyébként Fehérvárról kb. ugyanannyi (nyáron azért jóval több) vonattal el lehet jutni Bp-re, mint Tatabányáról. Fehérvárról nem csak a Délibe megy vonat, hanem Kőbánya-Kispestre is. A Délibe gyorssal 47 perc, zónázóval kicsivel több mint egy óra. A Kökibe úgy 1 óra 10 perc alatt ér a vonat, csak most vágányzár van, így a gyorsított személyek is a Délibe mennek egy ideig.
6/9 anonim válasza:
Busszal jártam két évig, napi 4 órát utaztam. Fárasztó volt,de nem vészes. Ha jó az órarended nem lehet gond.
7/9 anonim válasza:
Első mondja jól... Nyilván Fehérváron és Pesten belül is rá kell számolni valamennyi időt az utazásra, de ez elég egyértelmű. Viszont az órarend sztem fontosabb kérdés. Mert nagyon nem mindegy, hogy reggeltől bent kell lenned, vagy ráérsz pl csak 10-re vagy délre menni. Egyébként az ELTE melyik karára kell majd bejárnod? Csak a közlekedés miatt kérdezem.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nagyon fontos ez nekem :). Mindenkinek megy a nagy zöld :). Utolsónak mondom, illetve annak, aki még erre téved, hogy az ELTE informatikai kar lenne a kiszemelt :)
2017. nov. 26. 23:04
9/9 anonim válasza:
Nagy hiba lenne arra a szutyokra jelentkezned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!