Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha nagyon buta...

Mit csináljak, ha nagyon buta vagyok?

Figyelt kérdés
Órák óta majdnemhogy a legkönnyebb anyagrêszt tanulom történelemből, de nem ragad meg semmi. Tényleg nagyon igyekszem, de több évig nem tanított a tanár normálisan most pedig érettségi előtt állok, és hiába vesszük a legegyszerűbb tananyagot semmi nem ragad meg. Hogy tudnám a törit hatékonyan tanulni? Nagyon haragszom magamra, emiatt, és tudom hogy nem kifogás, de hihetetlen hogy nincs annyi eszem, hogy pár oldalt nem tudok megtanulni.
2017. nov. 15. 20:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Szűrd ki a lényeget érdekességeket szedd pontokra és írj egy vázlatot a saját szavaiddal . inden anyagot leszűkítek kevesebb a felére és átszerkesztem . Aztán kikeresek ismeretterjesztő videókat filmeket és magától rögzül .
2017. nov. 15. 20:45
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem vagy buta, csak keveset tudsz. Én is utáltam a törit, nem is bírtam megtanulni csak ha nagyon rákockultam. Időpocsékolásnak tartom magolni a rengeteg oldalt meg évszámot annak, akit úgy se érdekel és nem fog soha többé ezzel foglalkozni. Valahogy menj át az érettségin aztán többé nem kell vele foglalkoznod.
2017. nov. 15. 20:56
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, már írtam vázlatot, elmondtam magamnak, leírta stb. Igazából a gond az, hogy töménytelen adat, és sok új információval. Így meg nehéz:(

Nagyon szeretnék minimum négyes lenni legalább, de a történelem nekem hatalmas katyvasz.

2017. nov. 15. 23:27
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy azért nem ragad meg, mert nem is érdekel? Bár azért szerintem ezer oka lehet annak, hogy miért nem ragad meg valami. Nem koncentrálsz eléggé, nem motivál semmi, vagy egész egyszerűen nem érdekel a történelem. Ezzel meg nincs semmi baj, nem vagyunk egyformák, mindenkinek más az érdeklődési köre. Egy probléma van, hogy az oktatási rendszer ezt nem preferálja. Szerintem mérlegeld a következőket:

- Tovább akarok-e tanulni?

- Számít-e tovább tanulás szempontjából az, hogy milyen jegyet szerzek történelemből?

- Ahol tovább szeretnék tanulni, ott beszámítják-e plusz pontnak a történelem érettségi jegyet?

Vagy valami hasonló. Én 2006-ban mentem főiskolára, az már elég régen volt, azóta sok víz lefolyt a Dunán, így a felvételi követelmények is változhattak.

2017. nov. 17. 07:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!