Ilyen átlaggal, jegyekkel felvennének a győri Révaiba?
Én tavaly felvételiztem a Révaiba. Egy falusi iskolából jöttem, ahol kitűnő voltam. Az, hogy felvesznek legfőképp a központi felvételi eredményedtől függ. Nyilván nagyon fontosak a vitt pontszámok, mert az ide felvételiző diákok jó része kitűnő bizonyítvánnyal jön. Másfelől ez eléggé irányultság kérdése. Ha humán osztályba szeretnél menni, akkor nem probléma annyira a matek négyes (csak értsd azért az anyagot valamennyire), de ha matekos vagy reálos osztályba mész ott meg ez a fontosabb. Az iskolát egyébként rendkívül tudom ajánlani. A tanárok nagyon jófejek és nagyon, de nagyon jól tanítanak (többségében). Én egyébként kicsivel tanulok többet csak mint általános iskolában, és sokan vannak még így.
Előre is sok sikert kívánok a felvételihez!:)
Azért még próbálj meg kicsit javítani rajtuk, hisz a felvételi mellett bizony a jegyek is fontosak. Nekem egy négyesem volt, amikor felvételiztem és hiába csak két pont veszteség, a felvételiben nagyon is számít. Ha az nincs, akkor kb 15 hellyel előrébb vagyok.
De a legfontosabb tényleg az írásbeli. Azt próbáld meg jól megírni és akkor szerintem simán benn vagy. :)
Szia! Én czuczoros vagyok. Itt a felvételinél nem csak a matek, töri, magyart, idegennyelvet nézik, hanem a biológiát, fizikát és kémiát is, a 7. év végi, ill. 8. félévi bizonyítványodból. Hozott jegyek 25 pontot érnek, 100 pont a felvételi és még 25 a szóbeli elbeszélgetés+hittanos felvételi.
Nagyon jó a közösség, a tanárok és a reál hasonlóan erős, mint a Révaiban, innen is sokan mennek orvosi egyetemre. Csak ajánlani tudom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!