Japánban dolgozni?

Figyelt kérdés
Noha sokan semmibe veszik a japán szakot, én mégis ide készülök. Rengeteg lehetőség közül választhat az ember. De engem mégis ez az, ami megmozgat, így itt szeretnék tovább tanulni. Viszont azzal is tisztában vagyok, hogy egy ilyen diplomával nem lehet olyan széles körben elhelyezkedni. Így ha letennék mellé még egy pincér és vendéglátó-üzletvezető OKJ képzést + egy angol felsőfokú nyelvvizsgát, el tudok majd helyezkedni Japánban?
2017. nov. 8. 06:13
 1/6 anonim ***** válasza:
Semmit nem tudsz az igazi Japánról. Egyszer remélhetőleg te is felébredsz a 14 éves anime fan kislányok naív álmából.
2017. nov. 8. 06:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Persze, kapkodni fognak egy magyar felszolgaloert, aki nyilván ugrál majd az örömtől, higy napi minimum 16 órát dolgozhat, jó esetben heti egy szabadnappal. Az nem zavar amúgy, hogy esélytelen? Az
2017. nov. 8. 06:58
 3/6 anonim ***** válasza:
Egy magyar okj aztán sokat ér Japánban :D Mi a francnak járnál ezért egyetemre ? Pincérkedni japán nyelvtanfolyam után is lehetne, sőt még jobban is, mivel a japán szak nem nyelvtanfolyam. Japánban nem látják szívesen a haszontalan külföldi munkaerőt. Ha mérnökként, kutatóként, orvosként vagy hasonlóként akarnál kimenni, akkor azt mondanám reális az álmod, de így nem.
2017. nov. 8. 08:25
 4/6 anonim ***** válasza:
Vagy legalább egy N2-es nyelvvizsgát fel tudnál mutatni. Egy ba japán szakos nagyon ritkán jut el idáig.
2017. nov. 8. 08:28
 5/6 anonim ***** válasza:
50%
semmi értelme nincs a japán szaknak. 99%, hogy egy japán tízéves szintjét sosem fogod elérni, és ha mégis, akkor az kereken nulla kompetitív előnyt ad majd neked japánban, mert semmihez nem értesz, csak alap szinten beszéled a nyelvet. Nem értem miért olyan ördögtől való elvégezni egy normális szakot, amire szükség van a munkaerőpiacon, és mellette megtanulni egy nyelvet. Én is több nyelven beszélek, mérnökként és közgazdászként. Hogy a 10 éveseknél maradjunk, van olyan 10 éves ismerősöm aki folyékonyan tud japánul, meg még 3 nyelven. Tanuld meg a nyelvet, ha érdekel, és mellette tanulj valami értelmeset. Aki mást mond, annak nincs reális képe a világ működéséről.
2017. nov. 8. 08:43
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha van megfelelő vízumod, akkor akár még pincér is lehetsz (üzletvezető már kevésbé :D). Most már elérhető a working holiday vízum, azzal dolgozhatsz Japánban egy évig.

Ha hosszabb távra tervezel, akkor valami hasznosabb szakmát javasolnék, vagy egy japán házastársat, másképp nem nagyon kapsz vízumot.

2017. nov. 8. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!