Földrajzból melyik évi jegyeim fogják akkor nézni az egyetemi felvételihez?
Ez nem igaz, amit az egyes ír, a faktos jegyek az ég világon senkit sem érdekelnek, a rendes, sima óra számít.
Egyébként azt a természetismereti tárgyat fogják beszámolni, ami alapján a legtöbb pontod lesz, tehát ha pl földrajzból 4 és 5 volt az évvégi jegyed és pl fizikából 5 és 5, akkor a fizikával fognak számolni, ez teljesen független attól, hogy milyen szakra jelentkezel.
Abban igazad van, hogy a jelentkezőnek kell kiválasztania azokat az eredményeket, amit be szeretne számíttatni, most, hogy írtad már nekem is rémlik, hogy be kellett írogatni miből hányas voltam, szóval ezért a részéért bocsi :-) Azt viszont helyesen írtam, hogy a kiválasztott szak szempontjából lényegtelen, hogy melyik tárgyat/tárgyakat választja valaki, így célszerű azt választani, ami a legjobban sikerült.
A fakultáció viszont nem számít a természetismereti tárgyak eredményei közé, ugyani azok "Az (1) bekezdés a) pontja alkalmazása szempontjából természettudományos tantárgy a biológia, a fizika, a kémia, a földrajz (a földünk és környezetünk), a természetismeret és a természettudomány tantárgyak.", azonban a fakultációk, mint biológia fakultáció, fizika fakultáció, stb. kerülnek be a bizonyítványba, az a hivatalos nevük nem pedig szimplán csak biológia vagy fizika. Ha felmész a Felvi pontszámító kalkulátor részére, a középiskolai eredményeknél ott is csak szimplán, a fakultáció szó nélkül tudod kiválasztani a tantárgyakat. Tehát a fakultáció eredményeit, meg sem lehet adni, így értelemszerűen beszámíttatni sem lehet.
De egyébként ebben valószínűleg nem lesz közöttünk egyetértés, mivel nálunk a suliban is azt mondták, hogy a fakt nem számít, nálatok meg azt mondták, hogy igen, szóval még a tanárok is bizonytalanok ebben a kérdésben. Mindenesetre, ha elfogadták nálatok a faktot is, akkor ez egy amolyan kiskapu :-) Szóval szerintem kiegyezhetnénk egy döntetlenben.
köszi a válaszokat,
9. és 10.ben is ötös voltam a földrajz órákon, de most ez 11.re nem így fog sikerülni, mivel egy sima dolgozat is emelt szintű érettségi feladatokból áll ^^", tehát remélem nem a faktos jegyeim fognak kelleni, hanem a sima órák,amire még mindenkinek mennie kellett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!