Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Földrajzból melyik évi jegyeim...

Földrajzból melyik évi jegyeim fogják akkor nézni az egyetemi felvételihez?

Figyelt kérdés
Én a földrajz jegyeim akarom tovább vinni,ugye az eredetileg csak két éves anyag ezért eredetileg a 9. És 10.es jegyeim számítanának, amik jók. De én felvettem faktot 11. 12.re és azon is kapok jegyet, amik már nem biztos, hogy olyan jól sikerülnek. Akkor melyik évi jegyeim fogják nézni?
2017. okt. 26. 16:39
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Én anno földrajzfaktos voltam, értelemszerűen tanultam alapórán is, viszont a faktos jegyek kellenek, hiába nem olyan jók.
2017. okt. 26. 19:08
 2/5 anonim ***** válasza:

Ez nem igaz, amit az egyes ír, a faktos jegyek az ég világon senkit sem érdekelnek, a rendes, sima óra számít.

Egyébként azt a természetismereti tárgyat fogják beszámolni, ami alapján a legtöbb pontod lesz, tehát ha pl földrajzból 4 és 5 volt az évvégi jegyed és pl fizikából 5 és 5, akkor a fizikával fognak számolni, ez teljesen független attól, hogy milyen szakra jelentkezel.

2017. okt. 27. 20:42
 3/5 anonim ***** válasza:
58%
Kötve hiszem, hogy valótlant írtam volna. Felvin jelentkezéskor NEKED kell kiválasztani a tárgyat, amit számíttatni akarsz, nem ők fogják kimazsolázni majd, hogy neked hogyan a legelőnyösebb. Én a földrajzot valasztottam, de a faktos jegyeim irtam be, hiszen az utolsó két tanult év jegye számít, ha fakt, ha nem. A tanáraim is megkérdeztem anno erről, felvételinél sem volt ebből semmi gondom. És nem én voltam az egyedüli, aki faktos jegyet írt be. ;)
2017. okt. 27. 22:22
 4/5 anonim ***** válasza:

Abban igazad van, hogy a jelentkezőnek kell kiválasztania azokat az eredményeket, amit be szeretne számíttatni, most, hogy írtad már nekem is rémlik, hogy be kellett írogatni miből hányas voltam, szóval ezért a részéért bocsi :-) Azt viszont helyesen írtam, hogy a kiválasztott szak szempontjából lényegtelen, hogy melyik tárgyat/tárgyakat választja valaki, így célszerű azt választani, ami a legjobban sikerült.

A fakultáció viszont nem számít a természetismereti tárgyak eredményei közé, ugyani azok "Az (1) bekezdés a) pontja alkalmazása szempontjából természettudományos tantárgy a biológia, a fizika, a kémia, a földrajz (a földünk és környezetünk), a természetismeret és a természettudomány tantárgyak.", azonban a fakultációk, mint biológia fakultáció, fizika fakultáció, stb. kerülnek be a bizonyítványba, az a hivatalos nevük nem pedig szimplán csak biológia vagy fizika. Ha felmész a Felvi pontszámító kalkulátor részére, a középiskolai eredményeknél ott is csak szimplán, a fakultáció szó nélkül tudod kiválasztani a tantárgyakat. Tehát a fakultáció eredményeit, meg sem lehet adni, így értelemszerűen beszámíttatni sem lehet.

De egyébként ebben valószínűleg nem lesz közöttünk egyetértés, mivel nálunk a suliban is azt mondták, hogy a fakt nem számít, nálatok meg azt mondták, hogy igen, szóval még a tanárok is bizonytalanok ebben a kérdésben. Mindenesetre, ha elfogadták nálatok a faktot is, akkor ez egy amolyan kiskapu :-) Szóval szerintem kiegyezhetnénk egy döntetlenben.

2017. okt. 27. 23:33
 5/5 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat,

9. és 10.ben is ötös voltam a földrajz órákon, de most ez 11.re nem így fog sikerülni, mivel egy sima dolgozat is emelt szintű érettségi feladatokból áll ^^", tehát remélem nem a faktos jegyeim fognak kelleni, hanem a sima órák,amire még mindenkinek mennie kellett...

2017. okt. 28. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!