Ha szeretnék autistákkal, Down-kórosokkal foglalkozni (nem feltétlenül gyerekekkel) ahhoz mit kell elvégezni, ill. hol lehet ilyen munkát találni?
Gyógypedagógia alapszakot tudod elvégezni (amennyiben fejlesztéssel szeretnél foglalkozni) amire különböző egyetemeken van lehetőséged:
Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar
ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar
Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kar
Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar
Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar
Az ELTE-n (én oda jàrok, csak arról tudok beszélni) választhatod az autizmus spektrum pedagógiáját és az értelmileg akadályozottak pesagógiáját szakirányként, ezekkel foglalkozhatsz aztán később autista és Down-szindrómás emberekkel.
Gyógypedagógusból hiány van, ezért sok a munkalehetőség. Dolgozhatsz korai fejlesztőben (ehhez azt hiszem kell továbbképzés), vagy speciális iskolákban, óvodákban, lakóotthonokban, foglalkoztatási centrumokban.
Amennyiben nem szeretnél fejleszteni, csak mondjuk segítenél a napi teendőkben egy lakóotthonban, akkor szerintem egy ápolói szak elvégzése is elég, de ebben már nem vagyok biztos.
#1: a konduktor 99%-ban mozgássérültekkel foglalkozik, nem pedig autistákkal vagy Down-szindrómásokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!