2010-emelt történelem tételei?
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem néhány tétellel kapcsolatban, amiket nem teljesen sikerült megértenem. Sajnos a mi sulinkban nincs emelt töri, ezért a tanáraim is tapasztalatlanok,na meg nem túl segítőkészek; nem kaptam tőlük kielégítő válaszokat :(
A tételsor hasonlít a tavalyihoz, ha valamelyiket kihúztátok, kérlek osszátok meg velem a tapasztalatotokat:)
Tehát:
1.Középkori egyetemek és szerzetesrendek: itt csak általánosságban kell róluk beszélni, vagy konkrétan rákérdeznek például a Szent-Benedek rend tevékenységére?
2. A humanizmus és reneszánsz: ez mit rejt pontosan? A fogalma, kialakulása, néhány képviselője, jellemzői... de ez nem túl hosszú így... Mi kellhet még? Reformáció? Korabeli tudósok találmányai?
3.A XIX. század uralkodó eszméi: ezeknek csak a fogalma kell, vagy valamilyen konkrét történelmi eseményt kell hozzájuk fűzni - például a nacionalizmus kapcsán említsem meg az 1848-as szabadságharcot?
Előre is köszönöm szépen a segítségeteket:)
Ezek nem tételek, hanem témakörök. A corvinás könyvben csak 1-1,5 oldalban vannak leírva a dolgok, ami édeskevés.
Egy témakörön belül rengeteg tétel lehet. Vagyis igen. azon a témakörön belül rákérdezhetnek a Szent Benedek által alapított rendre is...
Akkor megpróbálom beszerezni a Corvina-s könyvet :) Köszönöm a segítségeket:)
Utolsónak:
Néhány tétel még ki sincs dolgozva - mert én mindet összegeztem és kiírtam -, de a többségét már meg is tanultam :) Van néhány étel, amit nagyon nem szeretnék kihúzni, de a többitől nem félek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!