Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 16evesen otthagyom a középisko...

16evesen otthagyom a középiskolát. Mehetek dolgozni?

Figyelt kérdés
Most töltöm be a 16 életévemet és ott fogom hagyni a kozepsulit! Ennek személyes okai vannak nem az,h lusta vagyok vagy akármi ilyesmi. Nem kerek ki oktatást h "ne hagyd ott általános iskolai végzetseggel semmire nem mész."Ezt nagyon jól tudom majd 18 életévem betöltőm és megcsinálom estin a szakmát. Szóval a kérdésem az lenne így 16evesen segédmunkásnak elmehetek napi 8oraban? Vagy mi lehetne meg a választék? Mindenféleképpen dolgozni akarok nem henyélni.

2017. okt. 1. 20:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
95%

Állításod szerint elég jó okod van rá, hogy 16 évesen félbehagyd a középiskolai tanulmányaidat, de fingod sincs arról, hogy mikor is hagyhatod ott pontosan, hiszen váratlanul ér a hír, hogy ezt a tanévet még végig kell csinálnod kötelezően?

Ne haragudj, de nekem ebből az jön le, hogy tényleg csak a lustaság miatt hagynád ott, mert eleged van/szekálnak/ilyen kedved van, stb.

Ha azonnal kell a pénz családi és egyéb problémák miatt, amit egyébként abszolút megértek, sajnos kerülhet ilyen váratlan élethelyzetbe egy tizenéves, akkor is úgy gondolom, hogy azt iskola mellett is lehet végezni, rugalmas munkaidővel diákmunkával, adott esetben magántanulóvá is válhatsz, szóval lehetőség van arra, hogy a kettőt együtt csináld.

Ha most otthagyod, akkor is nehezebb lesz utólag leérettségizni, mint ha most egyszerre próbálnál meg dolgozni és tanulni. Én átgondolnám ezt a tervet a helyedben...

2017. okt. 2. 12:54
 12/14 A kérdező kommentje:
Mint mondtam én sem vagyok idióta tudom,hogy szakma nélkül semmit nem lehet kezdeni az életben. Az indok meg csupán az h egy nagyon rossz hírű iskolában járok és ezt a szakmát sem szeretem nem is érdekel teszem hozza. Amilyen szakmát szeretnek tandíjas így nagyon sokba kerül szüleim viszont ezt nem engedik. Így jött az ötlet 16-18eves koromig dolgozom majd megcsinálom azt a szakmát amit én szeretnek és ki is tudnám magamnak fizetni.
2017. okt. 2. 15:01
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Akkor iratkozz át egy másik középiskolába, azt végezd el és dolgozz mellette diákként. Jobban is jársz, mivel így csak szja-t vonnak és nem a fizud harmadát viszik el az adók. Ha van olyan szakma ami érdekelt és ingyenes a környekeden próbáld azt, ha nincs akkor menj át egy sima gimibe. Valami más lehetőség csak van ott is. Mikor végzel már leszel 18 és kicsit többféle lehetőséged lesz dolgozni. Attól függően milyen drága vagy suli mellett diákmunkával tudsz keresni rá pénzt vagy miután végzel kihagysz egy évet, dolgozol és utána tudsz menni a fizetősre.
2017. okt. 2. 15:52
 14/14 A kérdező kommentje:
gimibe ez meg viccnek is rossz.=DD Olyan szakma más meg nagyon nincs. Úgy lesz valószínű ebben az évben bejárók modt nem érdekel milyen az eredményem aztán jövő tanévben beiratkozom két éves esti tagozatra.
2017. okt. 2. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!