Emelt szinten nyelvből szóbelizők! Milyen hosszú tételeket írtok?

Nem írtam tételt.
Épp hogy 5ös lett, bár az is volt a cél.
Nagyon aranyosak, segítőkészek voltak.
Az a vicces, hogy a tétel címét címnek írják, alatta a sok szöveg az h hogyan kéne arról beszélned...(kicsit izgultam :S )
Sok sikert!

Nem írtam én sem, mert nem is lehetett. Elolvastam a a témát és volt 2-3 perc átgondolni, amit ki sem használtam, néztek is rendesen:D
Max pontos lett, szóbelivel 94%. Ne parázz, nagyon rendesek! Próbálj választékosan beszélni, szúrj be ilyeneket, hogy tu sum up, the point i'm trying to make is... stb. és jó lesz!
Sok sikert!

Olaszból és angolból megyek emeltezni, de egyikből sincsenek tételeim. (Középszinten sem csináltam ilyesmit.) Átnéztem témakörönként a szókészletet, hasznos kifejezéseket, mivel a nyelvkönyvekben eleve valamilyen témakörök szerint csoportosítják a leckéket. Megpróbáltam feleleveníteni és aktívvá tenni a passzív ismereteket - remélem sikerrel. Mivel új szavakat benyalni, úgysem érdemes - éles helyzetben sosem jut az embernek eszébe olyasmi, ami idegen tőle/amit nem használt már többször is.
Illetve tanárral még órákon megpróbáltam szintúgy témakörönként beszélni, vitázni, képet leírni, összevissza, hogy szokjam a "bármi lehet"-et.
Szerintem ha már "tételt" tanulsz, az ne magolós, hanem hasznos szavak, emlékeztetők rövid gyűjteménye legyen. Vagy pl. beszélgetési fordulatok legyenek benne, amiket már használtál és színesíthetik a beszéded.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!