Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Emelt szinten nyelvből szóbeli...

Emelt szinten nyelvből szóbelizők! Milyen hosszú tételeket írtok?

Figyelt kérdés
Mennyire hosszúnak kell lennie a személyes véleménykifejtésnek pl.? 20 perc a vizsga, két részből áll...vannak kommunikációs helyzetek, meg a vita. Aki már volt emelt szinten szóbelizni, megköszönném, ha írna!
2010. máj. 27. 22:18
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem írtam tételt.

Épp hogy 5ös lett, bár az is volt a cél.

Nagyon aranyosak, segítőkészek voltak.

Az a vicces, hogy a tétel címét címnek írják, alatta a sok szöveg az h hogyan kéne arról beszélned...(kicsit izgultam :S )

Sok sikert!

2010. máj. 27. 23:26
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem írtam én sem, mert nem is lehetett. Elolvastam a a témát és volt 2-3 perc átgondolni, amit ki sem használtam, néztek is rendesen:D

Max pontos lett, szóbelivel 94%. Ne parázz, nagyon rendesek! Próbálj választékosan beszélni, szúrj be ilyeneket, hogy tu sum up, the point i'm trying to make is... stb. és jó lesz!

Sok sikert!

2010. máj. 27. 23:57
 3/4 anonim ***** válasza:

Olaszból és angolból megyek emeltezni, de egyikből sincsenek tételeim. (Középszinten sem csináltam ilyesmit.) Átnéztem témakörönként a szókészletet, hasznos kifejezéseket, mivel a nyelvkönyvekben eleve valamilyen témakörök szerint csoportosítják a leckéket. Megpróbáltam feleleveníteni és aktívvá tenni a passzív ismereteket - remélem sikerrel. Mivel új szavakat benyalni, úgysem érdemes - éles helyzetben sosem jut az embernek eszébe olyasmi, ami idegen tőle/amit nem használt már többször is.

Illetve tanárral még órákon megpróbáltam szintúgy témakörönként beszélni, vitázni, képet leírni, összevissza, hogy szokjam a "bármi lehet"-et.

Szerintem ha már "tételt" tanulsz, az ne magolós, hanem hasznos szavak, emlékeztetők rövid gyűjteménye legyen. Vagy pl. beszélgetési fordulatok legyenek benne, amiket már használtál és színesíthetik a beszéded.

2010. máj. 28. 00:06
 4/4 anonim ***** válasza:
Én angolból emelteztem idén ősszel, nem írtam tételeket, inkább témaköröket olvasgattam. Utólag azt mondom jól tettem, mivel olyan témát húztam (mind a kifejtősnél, mind a vitánál), amiről meg sem fordult a fejemben, hogy előjöhet. Szerencsére a lélekjelenlétem megvolt, még így is sikerült 100%-ra szóbeliznem.
2010. máj. 28. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!