Jár nekem az árvaellátás? Iskolarendszerben veszek részt felnőttoktatási szakképésben esti tagozaton egy szakgimnáziumban. (mérlegképes könyvelői)
Utána olvastam a neten. Azt tudom, hogy alapesetben csak nappali tagozaton jár, de a szövegben találtam egy ilyen részt is, ami rám is vonatkozhat (?): "akkor is megállapítható és folyósítható az árvaellátás, ha az árva betegsége, testi vagy szellemi fogyatékossága miatt tanulmányait magántanulóként végzi, vagy 25 évesnél fiatalabb, és felnőttképzésben vesz részt, feltéve, hogy a felnőttképzés nem távoktatási formában folyik, és a képzés heti átlagos óraszáma eléri a hét órát." És 25 év alatti vagyok, nappalin nincs ilyen képzés ezért muszáj volt az estit választanom.
Azért aggódok, mert már nyáron kitöltettem (július vége)a sulival a lapot és elküldtem a NYUFIG-nak, de azóta nem küldtek semmi választ. Telefonon azt mondták, hogy nem volt jól kitöltve a papír és visszaküldték a sulinak. A suli azt mondta, ők már rég visszaküldték a pontosítást és 15-én kézhez is kapta a nyufig. Mikor ezt megtudtam, hívtam is a folyósítót de az ügyintéző szart se tudott mondani (akkor minek van ott?) adott 2 számot, hogy azokat hívjam, de persze egyiket se veszik fel.
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna valami infót mondani erről mert hónapok óta bionytalanságban vagyok és persze a pénzt se kapom június óta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!