Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan tanuljak? Ti hogy...

Hogyan tanuljak? Ti hogy csináljátok?

Figyelt kérdés
Az a problémám,hogy közeledik a szóbeli érettségi és tanulni kéne.Egyszerűen nem megy,nem tudok leülni és tanulni,annyira nem érdekel a történelem pl,hogy frászt kapok tőle=( Az írásbeli elött se tanultam szinte semmit,de jól sikerült.Viszont a szóbeli azért már kicsit más.Az irodalommal nincs bajom meg a némettel sem,de ezeket sem tanulom,csak tudom mait tudok. Szinte szenvedek amikor arra gondolok,hogy most leülök és átolvasok 10 tételt töriből,de ha rá is veszem magam,akkor is...egyszerűen nem érdekel az amit olvasok.Megvan az összes tétel kidolgozva minden tárgyból.Szerintem az a legnagyobb bajom,hogy szinte még soha nem ültem le úgy igazán tanulni,mindig megjegyeztem az órán,vagy néha kicsit olvasgattam itthon,de akkor is csak németet.Ami érdekelt azt tényleg megjegyeztem már az órán,de ami nem...Most mindig találok magamnak valami jó kifogást,hogy miért ne tanuljak.Lusta vagyok és ezt tudom,de mit lehet tenni ez ellen?Van valami ötletetek,vagy jó módszeretek a tanulásra?Ti hogyan szoktatok tanulni?Vizsgákra készülni? Várom a segítségeket!!! Köszi
2010. máj. 27. 15:03
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Vedd fel diktafonra amit olvasol, és hallás után ha jól tudsz jegyezni, akkor még jól is sülhet el:)

Igaz ezzel lehet nem sokat segítettem, de én Törit, fogalmazásokat, verset, mindent így tanulok.

13/L

2010. máj. 27. 15:30
 2/4 anonim ***** válasza:
50%

Ismerős. Én is így voltam vele. Az utolsó héten elkezdtem olvasgatni a tételeimet. Nem igazán tanultam meg egyet se, csak olvasgattam. A németen kívül mind max pontos lett.

Azt írtad, "a szóbeli azért kicsit már más". Igen más, sokkal könnyebb, mint az írásbeli:D:D:D

Bár tudom ez tanárfüggő, de én azt vettem észre, hogy érettségin még az is rendes volt, akivel négy éven keresztül nem nagyon bírtuk egymást...

Töriből ott az atlasz meg a forrás, magyarból meg csomó könyv. (ha szerencséd van még a költő/író életrajza is benne van).

Nem kell szó szerint megtanulni, csak nagyjából tudd a lényeget, meg tudj róla rizsázni:D Én is utáltam a törit meg az irodalmat, de tényleg nem volt nehéz:)

Olvasgasd:)

2010. máj. 27. 15:39
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat... Jó ötletek=) A diktafonos jó lenne csak nincs diktafonom,de majd utánanézek,hogy mennyibe kerül.

Addig mindenképpen marad az olvasgatás,meg a nézegetés=)

2010. máj. 27. 22:04
 4/4 anonim ***** válasza:

sok telóval is lehet hangfelvételt csinálni:) ill gépen is :)

Szóval nem vészes :)

2010. máj. 28. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!