Mi a teendő akkor, ha még nem vettem fel az összes kötelező, mintatantervben szereplő tárgyat, de már van 32 kreditem?
Ezt te érzed. Én csináltam már 42 kreditet egy félévben, nem lehetetlen, csak többet kell tanulnod. Te érzed a képességeid.
Foszkon ráadásul haladni kell, ha két éves. Le vagy maradva tárgyakkal?
Ha nincs felső limit, hogy hány kredited lehet egy félévben, és teljesíthetőnek érzed, akkor lehet több kredited is, mint 30.
A mi egyetemünkön pl. 40 kredit egy félévre a max, ami alól adhatnak felmentést, ha kötelező tárgyakkal lépnéd túl, mert pl. maradtak kötelezőid az előző félévről. Az ösztöndíj számításához használt átlagon amúgy javít a több kredit, általában ezért is húznak felső határt. A tanulmányaid végén meg, ha egy bizonyos százalékkal túlhaladtad az előírt kreditmennyiséget, tehát kb. minden félévben 35-40 kreditekkel operáltál a 30 helyett, fizettethetnek veled elvileg plusz kreditenként X forintot, amivel kapcsolatban szintén lehet méltányosságot kérni. Legalábbis nálunk. Az ok, amiért fizettetnének, ugyanez: ekkora mennyiségű kreditekkel általában sikerül ösztöndíjas átlagot produkálni úgy is, ha maguk a jegyeid nem annyira jók.
Nem vagyok lemaradva, ez az első évem. :-)
Igen, kétéves a képzés.
Most olvastam utána, 45 kreditig felvehetek tárgyakat. Ha nem sikerülne teljesítenem ebben a két évben, akkor annak milyen következménye lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!