Szerintetek milyenek a jegyeim? (Gimnázium)
az átlagom 4,3-4,4
irodalom,angol,német,föci,info 5
nyelvtan,töri 4
matek,fizika 3
kémia 2 :S
A kémia nem zavar mert ugysem fog kelleni, de a matek meg fizika annál inkább. Szerintetek lesz még esélyem javítani 10.-be? Járok külön tanárhoz, de sokszor nem áll rá az agyam. Mindent percek alatt megjegyzek de ezekkel a tantárgyakkal mindig szenvedek. Valami tippek a gyorsabb fejlődésért?
Nincsen velük baj, de én azt ajánlom, hogy mindenképpen feküdj rá a tanulásra. A felvételin majd minden tantárgyból (magyar, matek, töri, választott idegen nyelv és választott természettudományos tárgy) az utolsó két év végi eredményt veszik figyelembe (tehát a legtöbb esetben a 11. és 12. év vége számít, de én pl. csak az első két évben tanultam kémiát, így nekem azok a jegyek számítottak), ezekből a tantárgyakból próbálj minél jobb jegyeket szerezni. Ettől függetlenül még mindig ott van a duplázás lehetősége, de szerintem nem lehet arra hagyatkozni, hogy majd jól érettségizel, hanem célszerű jó tanulmányi pontokat is vinni.
A középiskolás matek, fizika pedig szerintem egyáltalán nem nehéz, nem kell hozzá zseninek lenni. Szerintem az is baj, hogy sokan úgy állnak hozzá, hogy "jó, ez nem nekem való", "más beállítottságú vagyok" és feladják, letudják annyival, hogy ők ezt nem értik, holott a középiskolás matek és a fizika (legalábbis középszinten) pont nem arról szól, hogy mindent tökéletesen át kell látni és érteni kell...Általánosban utáltam a matekot mert én is úgy voltam vele, hogy nem nekem való, mindig inkább humán beállítottságúnak tartottam magam, a tanárok is azt mondták stb., de emelt matekos gimibe mentem és rájöttem, hogy annyi a titka, hogy gondolkodni és gyakorolni kell. Innentől kezdve már imádtam a matekot, rájöttem, hogy rengeteg begyakorolható és mechanikus téma van. Emelt szinten vagy versenyeken már nyilván többet várnak el az embertől, de középszinten abszolút elsajátítható, begyakorolható, megtanulható tudást várnak el. Emelten inkább négyes voltam, de végül csak közép szinten érettségiztem és 90% körül sikerült. A fizikával kapcsolatban ugyanez a véleményem, leginkább csak ismerni kell néhány képletet és tudni kell őket alkalmazni, tudni kell a számolásokat, bár itt vannak kísérletek is, amiket érteni kell. Ugyanakkor érettségin mindkét tantárgyhoz használhatsz majd függvénytáblát, tehát még be sem kell magolni azt a rengeteg szabályt, képletet (ha tudod, akkor csak jól jársz vele mert nem kell keresgetned és ezzel időt spórolsz magadnak). Tehát a lényeg a gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás....
Ettől függetlenül még tényleg választhatsz egy másik területet, tehát nem kell a matekot, fizikát erőltetni, ha nem szereted vagy nehezebben megy, csak szerintem ezt is sikerülne egy kicsit feljebb tornásznod. Egyébként konkrétan mi az, amit nehézségnek érzel ezekkel a tárgyakkal kapcsolatban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!