Jogi tanulmányokkal kapcsolatban vélemények, élmények, tapasztalatok? Bővebben lent
17 éves lány vagyok, majdnem minden "felmenőm" és a testvérem is jogi tanulányokat végzett/végez, és a szüleim engem is erre terelgetnek. Eddig idegenkedtem tőle, de elgondolkoztam rajta, és azt hiszem megpróbálom a DE jogtudományi karát.
Nagyon sokat kell tanulni? Milyen a diákélet? Hogyan néznek a jogi karos egyetemistákra? Légyszi, mindent írjatok ami ezzel kapcsolatos! Előre is köszi.:)
Ha van hátszeled, akkor vágj bele. Ha nem, akkor egyáltalán nem éri meg végig tanulni 5+3 évet + szakosodást + szakvizsgákat.
Rengeteg pénz és idő.
Az meg téves dolog, hogy nahh akkor elmegyek jogi tanácsadónak, mert oda is kell 3 év bojtárkodás, mert -már elnézést- hülyét nem fognak alkalmazni...
Nem tudom apukád honnan veszi az értesüléseit, de abszolút nincs szükség a jogászokra .
Szemétség vagy nem, de ez van. Pl közjegyzői állások kihalásos alapon öröklődnek, oda földi halandó be nem kerül. Ügyvédi irodákban gyakorlatilag neked kell fizetni, ha ott akarsz lenni. Nem azt mondom, hogy nem lehet állást találni, de borzalmasan nehéz, sok sok alázat, éhenhalás árán lehet. Én három éve államvizsgáztam, két évig kerestem munkát, találtam egy félállást, arcpirító összegért, azt csináltam fél évig, utána azt mondtam elég, és egy fordítóirodában találtam állást ( három nyelvet tökéletesen beszélek) az akkori fizetésem 10-szeresét keresem. Remélem soha az életben nem lesz közöm az eredeti szakmámhoz. Az akkori csoporttársaim hasonló problémával szembesültek.
Jog jó.
de csak annak akinek van protekciója:P
neked úgy látom van és így nem lesz gáz:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!