Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Emelt magyar vagy emelt...

Emelt magyar vagy emelt történelem érettségi?

Figyelt kérdés
Egyszerűen annyi lenne a kérdésem, hogy melyiket könnyebb megtanulni, felkészülni belőle, megírni,szóbelizni, ha érettségire készülnék. Egyetemhez kellene, de nem tudok dönteni melyikből emeljek szintet. (Már van érettségim) Magyarom jobb, de azt mondják az nagyon nehéz. Mivel nekem csak a 45-50% a cél (lenne elég pontom), így a könnyebbet választanám.

2017. aug. 24. 14:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A magyarról én is azt hallom, hogy nagyon szubjektív, akkor talán inkább a töri.
2017. aug. 24. 14:58
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én mindkettőből emelteztem, szerintem a töri könnyebb volt. Jobban fel tudtam rá készülni, nekem konkrétabbnak tűnt az elvárás, mint a magyarnál. Plusz ott sokkal inkább múlik a tanáron a pont, mivel kb bármit el kéne fogadni ha megfelelően érvelsz a fogalmazásnál, viszont sokszor hallottam hogy ha egy tanár más véleményen van az érvelés ellenére is alul pontoz. Én a magyarra tanultam többet, de így is csak 62% lett, az írásbeli szerintem nagyon húzós belőle. A szóbeli nem volt vészes viszont. Töriből 82% lett és ott az írásbeli se volt rossz, 1-2 húzósabb kérdés volt ahol a rövid válaszokat kellett írni, de az esszé és a szóbeli relativ könnyű volt. Lehet másnak a magyar könnyebb, ismerek olyat akinek 90% körüli lett, de ő magyar szakra is készült, irodalmi versenyekre járt szóval elég elvetemülten készült, viszont a többségnek talán a töri jobban szokott sikerülni.
2017. aug. 24. 14:59
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és a segítséget! Szerintem én is a töri mellett döntök.:)
2017. aug. 25. 10:55
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én töriből emelteztem '16-ban. Rém egyszerű. Tankönyv + minden témához kicsit kiegészíted (én a Bori-B. Mátyus-féle emeltes könyvet használtam). Nekem 92% lett, amivel vígan felvettek tanárnak :D

De látom, neked csak 50% kell. Ahhoz meg nem kell meggebedni. Az idei pl kifejezetten könnyű volt.

2017. aug. 28. 01:20
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! :)
2017. aug. 31. 08:24
 6/6 anonim válasza:
Szia! Végül a törit választottad? Én is szeretnék szintet emelni, de nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a jobb. Imádok olvasni, és jobb is vagyok magyarból, de egyedül készülnék fel az érettségire...
2018. jan. 26. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!