Hogyan kell fejben kivonni évszámokat?
Tudom, ku*va gáz kérdés, de egyszerűen nekem fejben sosem ment az, hogy ki tudjam számolni XY személy megélt életkorát a születés meg halálozási dátuma alapján. Szóval ezt hogyan lehetne fejben, egyszerűen kiszámolni?
(Mielőtt kapnám a kérdéseket: 18 vagyok, jövőre érettségizem, nem buktam meg matekból, nem vagyok diszkalkuliás, mindig 3-4es voltam matekból.)
Pl. egy 99-es születésű embernél:
2017-1999=18
(Ha két ilyen nagy szám valamiért nehézséget okoz számodra kivonásként, akkor számold úgy hogy a 99-hez pótolsz számokat míg elérsz 2017-re. Tehát 1 2000 ig és plusz 17 még hozzá)
Ez a szám azt jelenti hogy 18 évet élt meg.
Ha még élő személyről van szó, akkor ez a szám azt is jelentheti hogy már betöltötte a 18-at vagy még csak ebben az évben fogja. (Mondjuk ha decemberben van az adott személy születésnapja.")
Az első válaszom csak egy példa volt. Azért használtam ezt a számot, mert 18 éves vagy, így szemléletesebbnek gondoltam.
A kipótlásos módszer például ahogy a második válaszoló is írta nagyobb számok esetében is nagy segítéség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!