Katolikus hittan érettségi - hogyan?
Lehet hittanból érettségizni. Én is gondolkoztam már rajta, hogy megcsinálom, jól jönne egy plusz tantárgy, hittan meg nekem könnyű lenne.
Kérdező, sajnos nem tudok konkrétan ehhez könyveket, de a Katolikus Egyház katekizmusa jól jöhet, valamint a YouCat (A Katolikus egyház ifjúsági katekizmusa.
Én a bérmavizsgához a kérdéssor mellett Tomka Ferenc Találkozás a kereszténységgel című könyvét használtam, talán az is jól jöhet.
Köszönöm a választ! Időközben azt a tanácsot kaptam, hogy a felkészüléshez használjam a Szent István Társulat hittankönyveit (9-12. osztály), mert ezek kimondottan alkalmasak erre a célra:
SZÉKELY JÁNOS: Bibliaismeret. Hittankönyv a középiskolák 9. osztálya számára, Szent
István Társulat, Budapest, 2014.
NEMES GYÖRGY – NEMES RITA – GCZE IVÁN: Egyháztörténelem. Hittankönyv a
középiskolák 10. osztálya számára, Szent István Társulat, Budapest, 2012.
NEMES GYÖRGY – NEMES RITA – MÁCSIK MÁRIA: Katolikus dogmatika és erkölcstan.
Hittankönyv a középiskolák 11. osztálya számára, Szent István Társulat, Budapest, 2011.
PÁKOZDI ISTVÁN – ILLÉSY MÁTYÁS – GALLYA LÁSZLÓNÉ: Liturgika és alapvet hittan.
Hittankönyv a középiskolák 12. osztálya számára, Szent István Társulat, Budapest, 2012.
További ajánlott irodalom:
Hitünk és életünk, Szent István Társulat, Budapest, 2010.
A Katolikus Egyház Katekizmusa, Szent István Kézikönyvek 6., Szent István Társulat,
Budapest, 2002.
A tételeket pedig be lehet szerezni az oktatas.hu oldalrol. Ettől függetlenül jó lenne egy "vezető kéz", nem lenne szerencsés, ha vizsgán valami butaságot mondanék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!