Szakdolgozathoz elég 3 és fél hónap, hogy elkészüljön?
Figyelt kérdés
Kereskedelem és marketing szakos hallgató vagyok. A szakdogának kész a koncepciója, meg van, hogy honnan gyűjtök anyagot azonban még nem kezdtem el. Van még 3 és fél hónapom. Elég az?2017. aug. 12. 19:49
4/8 anonim válasza:
Attól függ, mi a célod vele. Én írtam szakdolgozatot másfél hónap alatt is, de az olyan is lett mondjuk, és egyáltalán nem voltam büszke rá. Igaz, az csak egy rövidebb, posztgraduális képzés volt, és a tanárok sem kezelték túlságosan komolyan a dolgot. Ezen kívül még két szakdolgozatot írtam, ott viszont az egyiket másfél, a másikat pedig gyakorlatilag két éven át, mivel azt a munkát vittem tovább mind a két esetben, amelyekből a korábbi félévekben külön évfolyamdolgozatokat írtam, illetve témalabort készítettem. Na, az ötös is lett természetesen mindkettő, és később jó szolgálatot tett a diplomaátlag számításánál.
5/8 anonim válasza:
Előző vagyok. Azt kihagytam, hogy az utóbbi két szakdolgozatnál mindkét esetben a témavezetőm felajánlotta, hogy akár folytathatnám is ezt a témát, jelentkezhetnék doktori képzésre. Aztán mondjuk úgy alakult, hogy nem vágtam bele egyik esetben sem, de ha ilyen ambícióid vannak esetleg, akkor szintén érdemes kicsit több munkát és időt beleölni.
6/8 anonim válasza:
Szerintem elsősorban attól függ, hogy az adatgyűjtés mennyire megy könnyen, gyorsan. Nálunk mondjuk pszichológia szakon, csecsemővizsgálatból biztos nem lesz 3 hónap alatt szakdolgozat, hiszen ennyi idő alatt képtelenség, hogy összejöjjön elegendő létszám a mintában.
7/8 anonim válasza:
Sok mindentől függ. Megírni simán meg lehet. Azt szokták elfelejteni, hogy még át is kell néznie a témavezetőnek jobb esetben, ha tetzsik neki, kell keresni bírálókat.stb, ha nem jó még át kell írni, újra átnézetni, ha szigorú a tanár és nem tetzsik neki azt mondja ő ehhez nem adja a nevét és nem engedi, hogy leadd.. stb
8/8 anonim válasza:
Nagyban függ a szaktól. Nekem Bölcsészkaron kb. 2 hónapra volt szükségem, hogy tényleg 5-ösre megírjam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!