Az ELTE-n van még lakhatási támogatás?
TÁTK-ra fogok menni, és már korábban is hallottam, ha nem vesznek fel a koliba akkor lehet kérni lakhatási támogatást azért, mert akkor az albérletet kell fizetnem.
Korábban beszéltem egyetemistákkal akik meséltek ilyen támogatásokról amiket szeretnek eltitkolni az egyetemek, (mert ugye ha nem tudsz róla akkor nekik nem kell fizetniük), pl elvileg van valami kezdő támogatásféle is amit elsősként lehet kérni csak úgy, egyszer. Ez amúgy igaz? Valamint ez a lakhatási támogatás.
Googleben ezeket a linket találtam:
Egy jelentkezési lap amin nincs dátum: [link]
TTK oldalán leírás 2006-ból: [link]
Info karon 2015ben megemlítették egy mondatban a létezését: [link] "...Titeket érintõ anyagi jellegû ügyeket (szociális támogatás, kollégium, lakhatási támogatás stb.)"
De a TÁTK oldalán nem találok erről semmit, meg az alap oldalon se. Valaki tudna adni naprakész infót az ügyben?
Köszönöm!
Közben megtaláltam az alaptámogatást, valszeg arról hallottam azt az egyszeri csak úgy mondatot. Mivel azt csak rászorulók kérhetik így nem pályázhatok. Szóval az az apró kérdés már tárgytalan.
Viszont ez a lakhatási lenne kb az egyetlen reményem h kapjak valamit.
Az eltén ami folyik, az nevetséges, a kollégiumokba óriási a túljelentkezés, és legitim rászorulók is gyakran kiesnek belőle. Onnantól meg le vagy ejtve, oldd meg ahogy tudod 150k-s albérletárak mellett. Pályázhatsz szociális ösztöndíjra, de ha kolit se kaptál arra se nagy az esélyed, és egyébként is elenyésző összeg.
Infókar honlapja az a legkevésbé értelmes dolog az egész egyetemen.
Ahogy néztem semmilyen szociális támogatást nem kaphatok, mert nincsen semmi bajom és a két szülőm együtt van és dolgozik. Az hogy 200 km-re lakom az meg senkit nem érdekel.
Egyedül ez az a támogatás amit elvileg igénybe tudnék venni. Ha van is gondolom nem sok, de amit lehet azt én is kivenném a perselyből. Őszintén, trükközések nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!