Mennyibe kerül "ma" egy gyerek beiskolázása?
Általános iskola érdekel, és szülők-nagytesók válaszát várnám főleg 14. osztályig.
Azt már tapasztaltam, hogy a középsuli minden évfolyamát ki lehet járni két tollal meg három füzettel :D
Szeretek írni, ezért augusztusban mindig megnézegetem a füzeteket és veszek is. Ma viszont nagyon drágállottam őket. A tescoban a legolcsóbb kisalakú egyszerű semmilyen mintás tűzött füzet is 89ft volt. Pár éve 25-30 ft-okért vettem ezeket. Szeptember előtti utolsó héten akcióznak mindent, de akkor is irreálisan drágának tartom.
Mennyibe kerül beiskolázni így 1-2-3 gyereket? Főleg elsőbe? Tolltartó, iskolatáska meg az a rengeteg kis papírholmi a dobozba (dobókocka, óra, hőmérő stb).
Főleg, ha a szülő igyekszik olyat venni, ami a gyerkőcnek is tetszik pl pókember, minion.
Nincs gyerekem de kicsit elkeseredtem ahogy nézegettem az árakat.
Azt már tapasztaltam, hogy a középsuli minden évfolyamát ki lehet járni két tollal meg három füzettel :D "
"
Azért ezen állításodat enyhe barokkos túlzásnak érzem..
Én utolsó évben kettő db 4 színsorral jelölt füzetet vettem meg egy simát egy olyan tárgyhoz amiben nézegette a tanár a füzetet és így meg is volt a 9 tárgy. 3 füzetből.
Oké, nem két darab toll egész évre, de tolltartóm sem volt csak mindig 1-2 toll a táska aljában.
Ösztöndíjjal végeztem. Nem érzem túlzásnak. Másnak ennyi se volt. Mondjuk nem valami erős gimibe jártam, csak szakközépbe. Ott nem annyira szigorúak.
A magára valamit is adó, továbbtanulni akaró diákokra ez nem érvényes...Amúgy a középiskolát azért sem szabad említeni, mivel a végzősöknél nem csak a füzetek számítanak, hanem pl. a szalagavató (százezres tétel), valamint a fotózkodás, ballagás, érettségi szóbeli és a bankett.És még sorolhatnám..
A kicsiknél egyébként nem kell megvenni a Pókemberes, MIgnon-os (stb.) cuccokat, mert akkor ezreket tudsz sprórolni.
Köszönöm a kommenteket, bár nem kaptam választ a kérdésre :D
Általános iskola ALSÓ tagozata érdekelt, a középiskolára emlékszem, hogy mi mennyibe került, ott már megvettem magamnak a holmikat zsebpénzből, nyári melóból stb. De ott teljesen más, mivel nem szabják meg a füzetek számát, méretét, formáját a ceruzák, tollak minőségét, radírt, vízfestéket ilyesmi...
A szalagavató megint egy másik téma. Hiszen pl nem is kötelező, ha a szülő ki tudja fizetni kifizeti, ha nem akkor nem, de az nem beiskolázás kötelező része.
Nálunk pl beszedtek éves szinten 20ezer ft osztálypénzt, 5 éves tagozatba jártam. Nem nagyon fizettünk belőle osztály szinten semmit, így mire a szalagavatóhoz értünk volt az osztálynak közel 2 millió ft-ja. Így kb semmiért nem is kellett fizetni. Meghívókért sem, pl kaptál 5db-ot, csak ha azon felül kértél, akkor kértek rá pénzt, nem kellett a szalagtűzős ruháért sem külön fizetni, a tánctanárért sem, a tánc jelmezért sem, igazából csak és kizárólag a keringő ruha került külön kiadásba. Így a szalagavató anyagi javát letudtuk 5 év alatt leadott osztálypénzből, és nem terhelődött akkor rá az szülőkre ez a teher. Sőt, még mindig szülő kapott is virágot, ezt is abból fizettük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!