Hol tudok ingyenes OKJ tanfolyamokra jelentkezni?
Egy csomó oldalt találtam ahol egy lista van hogy milyen képzések vannak. Viszont konkrét oldalt ahol jelentkezni is lehet majdhogynem egyet sem, csak 5-6 olyan szakmával amit nem választanék.
Kifejezetten ingyenes OKJ érdekelne, fizetőset szintén találtam.
Mu kaügyi központban vannak mindig az aktuális régióhoz tartozó hiányszakmák ingyen, de mostanában komoly szakmákat nem támogat a munkaügy, csak ilyen targoncást, kamionost, gumiszerelőt, hulladékgazdálkodót ilyeneket...
Ezen kívül még van a duális képzési rendszer aminek keretein bellül akinek nincs szakmája vagy csak 1 van, jogosult 1 vagy 2 ingyen megszerezhető szakmára felnőttoktatásban...
Google-ben így kersed: nagyobb város/megyeszékhely neve mellé szakképzési centrum
Pl.:
Székesfehérvári szakképzési centrum
Vagy
Duaújvárosi szakképzési centrum
Stb stb.
Az a baj, szarok ezek a honlapok, a legtöbb városnál csak online jelentkezés van, és kevesen találnak rá az oldalakra... így a jelentkező is kevés...
Én így kezdtem asztalosi szakot, szinte mindenki az én hírdetésemmel talált rá a képzésre... mert mikor megtudtam, hogy indul ilyen, de nincs ki a létszám, elkezdtem hírdetni orrba szájba, össze is jött a létszám :)
De ezek nem gyorstalpaló okj-k, hanem többségében 2 éves esti iskolarendszerü felnőttképzések...
Az én esetemben péntek 14:00-18:00
Szombaton meg egész napos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!