Szerintetek van esélyem orvosin, vagy meg se próbáljam?
Röviden leírom a történetemet:
Sajnos az alapiskolás éveimet nagyon elrontottam, amit most már nagyon bánok. Nagyrészt a lustaság miatt, szinte semmit sem tanultam. Ezt úgy kell elképzelni, hogy kettesekkel csúsztam át mindenből, sok tantárgyból csak a tanár jószívűségének köszönhetően. Éppen hogy felvettek középsuliba is (Egészségügyi szakközép), ahol már jobban megállom a helyemet, és érdekel is amit tanulok! Kiskorom óta az egészségügy a mindenem, pontosabban mindig is orvos szerettem volna lenni. Elkezdtem a felkészülést Biosz és Kémia érettségire. Viszont azt veszem észre, hogy sok esetben nagyon hiányzik az az alaptudás, amit én akkoriban magasról lesz*rtam. Bioszból elegég jól boldogulok, de a kémiával már kicsit nehezebben. A számításoknál nagyon hiányzik az alap matek tudás, amit egy év alatt nem lehet bepótolni.
Az érdekelne, hogy szerintetek merjem-e megpróbálni az orvosit. Tegyük fel, sikerül leérettségiznem Bioszból és Kémiából is 90%-ra. Ha fel is vesznek orvosira, mennyire fog nehézségeket okozni ez az alaptudás hiány. Gondolok itt olyanokra, hogy mennyi matematikai számítás van, milyen szinten kell érteni hozzá?
Ha biosz-t és kémiát-t megtanulom rendesen, azzal boldogulok? Mert ha megnézzük, oda olyanok jelentkeznek, akik Gimnáziumba járnak, és majdnem hogy tiszta ötös tanulók. Szerintetek, mennyi esélyem van?
Ne is próbálkozzak inkább?
Hát szerintem alapok nélkül elég nehéz 90%os emelteket írni.
Nincs különösebben sok számítás, de logika azért kell hozzá. Az orvosihoz pedig leginkább kitartás, szorgalom és biztos alapok szükségesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!