A Pont Ott Partin az is kiderül, hogy hova vettek fel? Vagy az mikor?
De jó lesz, holnaptól 5 percenként lesz kérdés arról, hogy elértem a ponthatárt, akkor most bekerültem?
Felvettek az összes helyre, ahova jelentkeztem, mehetek a másodikra?
NE haragudj, kérdező, de vannak olyan alapvető dolgok, amivel illene tisztában lenni, ha felsőoktatásba akarsz kerülni. Azért hajrá!
Paraszt leszek, bocsi. De hogy lehet valaki ekkora kretén? Meg hogy lehet, hogy ennyi kretén van?
"Mert értem,hogy a ponthatárokat kihirdetik,de attól még nem leszek előlrébb"
Előrébb (nem előlrébb) csak annyival leszel, hogy megtudod felvettek-e vagy nem. Megpróbálom egyszerűen elmagyarázni. Mehet? Szóval. Tegyük fel van 350 pontod. A szak amit első helyre írtál 360-as határral jön ki. Neked van 350 pontod, a határ 360, kevesebb pontod van mint a ponthatár, tehát nem kerültél be. Ha 350 ponttal jön ki a szak, akkor ugyanannyi pontod van, tehát felvettek. Ha 330 pont lesz a határ, akkor neked 20-al több van mint a ponthatár, tehát szintén felvettek. Nem bonyolult hidd el. De szerencsére gondoltak a gyámoltalan kreténekre is, ezért küldenek majd neked SMS-t, e-mailt, sőt még postán is levelet amiben leírják, hogy "Kedves gyökér, elérted XY szak ponthatárát". Ez azt jelenti, hogy arra a szakra vettek fel ami az XY helyére kerül az SMS-ben/e-mailben/levélben (duh...). Nem a második helyre, nem a 34. helyre, arra amit az SMS-ben leírnak (sorrended szerint az első szak amin eléred a ponthatárt, de nem mertem egyből így leírni, nehogy összezavarjalak).
Foglaljuk össze:
- Ha neked kevesebb pontod van mint XY szak ponthatára, akkor nem vettek fel XY szakra.
- Ha ugyanannyi pontod van mint XY szak ponthatára, akkor felvettek XY szakra.
- Ha több pontod van mint XY szak ponthatára, akkor szintén felvettek XY szakra.
- Ha eléred a felvételi ponthatárt, akkor biztos, hogy bent vagy. Nem, nem kell megvárni semmilyen értesítőt/hivatalos levelet/engedélyt a télapótól/jézuskától/Orbán Viktortól, nem "van esélyed a bejutásra", ha eléred a ponthatárt akkor bent vagy. Nem tudom egyszerűbben leírni.
- Ha ilyen egyszerű dolgokkal probléma van már most, akkor lesznek hatalmas gondok a közeljövőben, és most már nem lesz ott osztályfőnök bácsi/néni meg apu/anyu, hogy segítsen. Hogy a francba fognak azok az emberek akik ezeket a kérdéseket kiírják beiratkozni, tantárgyat felvenni, vizsgára jelentkezni, stb... Beszarás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!