Orvosi egyetemre elsőéveseknek milyen könyvek (és kellékek) kellenek? Azt olvastam, hogy a könyvek nagyon drágák. Hogyan lehet olcsóbban hozzájutni?
Én a SOTE-val kapcsolatban tudok nyilatkozni.
Azt emelném ki, hogy érdemes beruházni egy jó tabletre már az elején, mert hosszú távon sokat spórolhatsz vele.
Kb minden tankönyvet le lehet tölteni internetről, a jegyzeteket meg konzultációs anyagokat pedig úgyis elektronikusan teszik közzé.
Első éves anatómiánál a FUNKCIONÁLIS ANATÓMIA fog kelleni (bár jómagam az anat 5-ös szigó ellenére alig forgattam, legtöbbször a szegedi jegyzetekből tanultam).
- ezt le tudod tölteni tankönyvtárról
- megveheted fénymásoltan/használtan
Anat atlasz: szerintem a SOBOTTA a legjobb. Én ezt kölcsönkértem felsőbb évestől anno, de le lehet tölteni torrent oldalakról is (és nézheted tableten:)
A többi tárgyhoz mindent fénymásoltan vettem (illetve a biokémia tankönyvek legújabb kiadását ncore-ról is le lehet tölteni).
Később mér az élettan könyv volt az, aminek jó hasznát vettem eredetiben (de ez már másodév), azóta mindent netről tanulok/vizsgaidőszakban kikölcsönzöm könyvtárból, ami kell/angol elektronikus könyveket vagy youtube videókat nézek.
Szóval nem nagy szám :) Nem kell százezreket költeni. Illetve egy jó tablet tényleg megéri (iPad párti vagyok, 4. éve használom és még mindig hibátlanul működik, persze nem olcsó).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!