Mennyire nehéz a 9. osztály egy gimnáziumban?
Erre nincs általános válasz, és nagyban függ attól hogy milyen erősségű és minőségű volt az oktatás az általános iskoládban. Ha nagy a lemaradás akkor nehezebb lesz a kilencedik osztály, mert lehet négyes-ötös szintű voltál egy gyenge iskolában ami mondjuk 3-4-esnek felel meg egy erősebben.
Az első pár hónap után majd ki fog derülni hogy mennyire nehéz. Sokan nem tudják felvenni a ritmust vagy sok nekik a követelmény és kibuknak. Jellemzően az első osztály az ahol a legtöbb gyerek elhagyja az osztályt és inkább átmegy az ő szintjének megfelelő másik iskolába.
Én nyolcosztályosba járok (egy elég erős suliba), de azért válaszolok.
Szerintem nagyon könnyű volt. Tele volt az órarendem különórákkal és minimális energiával lettem kitűnő év végén. A tananyag mellett volt időm plusz információkat is megtanulni azokból a témákból, amik érdekeltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!