Egyetemen mi számít lezárt félévnek/évnek?
Hát, nekem van egy osztálytársam, aki harmadjára kezdte az első évet velünk együtt. Szóval, nem értem...
Utánanéztem egyébként az iskolám szabályzatában, konkrétan az érdekel, hogyha le van zárva a félévem és teljesítettem a minimum kreditet, akkor, ha most nem megyek el a "kötelező" művésztelepre, ami elméletileg a hallgatók kötelezettségei közé tartozik, akkor mi van? Mert erről nem ír...
Ezen mégis mi olyan nehéz?
Amennyiben nem tudod a választ akkor felhívod a tanulmányi osztályt(írsz egy emailt, személyesen bemész, stb.) és ott azonnal választ kapsz a kérdésedre.
Lezárt félévnek az adott félév számít, ami legutóbb lett vége. Csak az időponthoz van kötve és nem tantárgyakhoz!
Mit kell teljesíteni? Új félévet elkezdeni? :D Mégis miről beszélsz?
Elkezdheted az új félévet nyugodtan és felveszed az új tanterv szerinti tárgyaidat vagy amik ráépülősek és véletlenlül nincs meg a bemeneti feltétel, akkor újra azt amiből buktál.
Amúgy ha már 1 évet jártál a sza-r-os egyetemre csak rákellett volna jönnöd ilyen alapokra.
Ez nem középiskola ahol évek vannak!
Itt egy tantárgy halmaz van megadva, amiket teljesíteni kell. Erre adnak egy logikus javaslatot(hogy milyen sorrendben, ez a tanterv), és akkor elkezded megcsinálgatni a tantárgyakat. Azonban nem kötelező a tantervhez ragaszkodni!
Szóval egyszerűen nincs olyan, hogy újra kell csinálni egy félévet...
Osztálytárs, aki harmadjára kezdte?
Ilyen is van.. bár oda hatalmas "tudás" kell, hogy egy tantárgy se legyen meg...
Amúgy nem tudom, hogy mi az a kötelező művésztelep(nem is nagyon érdekel..), azonban a kötelező is mi?
Nyári gyakorlat vagy mégis mi? Hiszen már vége a vizsgaszezonnak.
Ha nyári gyakorlat szerűség, akkor szimplán annyi lesz a következménye, hogy ha van ráépülős tantárgy, akkor azoknak lőttek.
De a TO biztos segít...(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!