Fotográfiára megyek fényképezőgép nélkül. Ennek így van értelme?
"egy telefonszám nincs meg nekünk a sulitól" - az iskolának azért csak van valamilyen elérhetősége, nem? Hívd fel őket, érdeklődj, hogy melyik tanárral kell felvenned a kapcsolatot ezügyben, keresd a tanárt, és beszélj vele, hogy milyen gépet lenne érdemes venni és máris előrébb vagy.
De én is teljesen értetlenkedve állok az egész döntés felett.
Én inkább édesanyád ellendrukkeres kijelentése előtt állok értetlenül.
A szeptemberig hátralevő időben viszont csak a (természetesen nem létező) mértéktelen lustaságod akadályozhatna meg abban, hogy a netet tanulmányozva fel ne fejlődj abban, hogy melyik gép mit tud, miben jobb, hogyan kell kezelni, stb. Tele van a net fényképezési ismertetőkkel. Ilyen körülmények között, ha szeptemberben beállítanál nulla tudással, az valóban rettenetesen és iszonyúan nagy gáz lenne.
szerintem egyáltalán nem ördögtől való, ha fényképezőgép nélkül mész a suliba, sőt egy jó iskolában erre jobbnál jobb megoldásokat tudnának kitalálni. kezdve onnan, hogy azt mondják, fotózz csak a mobiloddal, mert minimum az elején (de egy csomószor később is) bőven elég a telefonod, úgyis a kompozíciós, témaválasztási és hasonló alapok a lényeg. az expozíciót és egyéb beállításokat a legtobb telefonon is lehet állítani különféle alkalmazásokban és a felbontás, meg egyéb komolyabb dolgok egy sulis projektnél a legkevésbé sem fontosak.
mondjuk az igazán fantáziadús megoldás az volna, ha adnának egy filmes gépet és azzal tanítanának meg fotózni, garantáltan jobban megtanulnád a dolgokat, mint a többiek...
szerintem semmi esetre se gépet vegyél, hanem fotózásról szóló könyveket, amikből megtanulod az alapokat - na meg az sem egy rossz feladvány, hogy kiderítsd a tanár telefonszámát. ha média suliba mész, akkor nem árt, ha sikerül ilyen készségeket is kifejlesztened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!