Milyen környezetvédelmi szakokat ajánlotok?
Hello, én a környezetmérnököt említeném, persze rengeteg egyéb lehetőség is van. Itt eléggé kifejtettem, hogy mire gondolok, de nem fogom újra bepötyögni, az hétszentség:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanul..
Ha kérdésed van, keress bátran!
Energetikai mérnök pl - megújuló energiák; vegyész, vegyészmérnök, biomérnök - mindenféle labor, mérések, minták elemzése; gépészmérnök talán tervezhet környezetbarát dolgokat, környezetmérnök és munkavédelmi szakmérnök (esetleg tűzvédelmi végzettséggel) - EHS mérnökség területe: munkavédelem, egészvédelem, körnezetvédelem.
Én környezetmérnök BSc-t végeztem, majd elég nyomós családi okok miatt itthon voltam pár hónapig. Ezt követően elhelyezkedtem, ahol tudtam (ált. irodai monoton munka, egy hónap alatt), megcsináltam a jogsit és munkavédelmi technikusi végzettséget szereztem, én most ezekkel szeretnék valamit boldogulni. :P
Amúgy a környezetmérnökit érdekes szaknak tartom, de nem annyira piacképesnek, ugyanis túl szerteágazó és igazán semmihez se értesz majd. A cégeknek a speciális tudás kell, ezt egyébként sok szakembertől és tanáromtól is hallottam már.
#3 nem értek egyet. Igenis szükség van szélesebb látókörű, szakmákat összefogni képes, integrált, rendszerszintű szemlélettel rendelkező szakemberekre, épp ez a környezetvédelem lényege. A balansz megtalálása műszaki, gazdasági, társadalmi és környezeti érdekek között. Ennek megfelelően a szak is interdiszciplináris, ami teljesen rendben van. Aki szerint nem, az rosszul választott szakot.
Üdv: egy környezetmérnök
Aki belebotlana ebbe a kérdésbe itt a környezetmérnökiről egy elég durva vélemény-
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magya..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!