Ati1414 kérdése:
14 éves kortól lehet munkát vállalni?
Figyelt kérdés
14 éves fiú vagyok most végeztem a 8 általánost és szeretnék dolgozni. Szülői engedéllyel lehet? Vagy egy maszek üzletnél kisegítőnek. Nem szeretnék mindig a szüleimtől kérni pénzt.2017. júl. 8. 17:40
1/5 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy csak 15éves kortól vannak a diákmunkák. Mondjuk úgy maszekban, ha találsz valami helyet, úgy biztos dolgozhatsz, ha persze vállalják a kockázatot.
2/5 anonim válasza:
Nem. Majd jövőre tudsz mar nyáron dolgozni
3/5 anonim válasza:
15 éves korod előtt semmiképpen sem dolgozhatsz, csak illegálisan, azt viszont nem ajánlom.
Amit viszont megtehetsz, hogy besegítesz ismerősöknek, környékbeli idősebb embereknek, vagy kutyásoknak, kisgyerekes családoknak, egy kis zsebpénzért cserébe.
4/5 anonim válasza:
34. § (2) Munkavállaló az lehet, aki a tizenhatodik életévét betöltötte. Ettől eltérően munkavállaló lehet - az iskolai szünet alatt - az a tizenötödik életévét betöltött tanuló, aki nappali rendszerű képzés keretében tanulmányokat folytat.
Természetesen dolgozhatsz nem hivatalosan, zsebbe fizetnek, szerződés nélkül.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2017. júl. 9. 14:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!