Hogy van ez a 3 és fél éves szakoknál?
Nekem is hasonló kérdésem lenne.
Én a 3.5 éves pénzügy-számvitelt néztem ki, de levelezőn csinálnám, mert már dolgozom. A gyakorlatot úgy tudom el szokták fogadni ha olyan helyen dolgozok vagy az elmúlt 5 évben dolgoztam olyan munkahelyen, ahol pénzüggyel is foglalkoztak.
Tehát a gyakorlatot így elvileg le tudnám, viszont van lehetőség, hogy 7 félév helyett 6 félév alatt befejezzek egy egyetemi alapszakot?
Nálunk a levelezősöknek elfogadják ha a saját munkahelyükön végzik a gyakorlatot (ha a szakhoz kapcsolódik), viszont csak amikor fel van véve nekik a szakmai gyakorlat tárgyként, visszamenőleg nem. Habár ez lehet egyetemenként változik, hol tanulsz? Amúgy itt írta valaki hogy nekik csak akkor lehet felvenni a szakmai gyakot, ha minden kredit megvan, szóval ilyen helyen gondolom akkor nem lehet 6 szemeszterre lecsökkenteni, tekintve hogy a 6. szemeszter végéig akkor nem is tudnád felvenni a szakmai gyakot. Szóval ugyan ott vagy, hogy a 7. szemeszterben tudod beszámíttatni a gyakorlatot.
Nálunk másabb, mert ha csak pár tárgy hiányzik akkor lehet menni már szakmai gyakra (ha teszem azt 1-2 tárgyra kell bejárni mellette vagy ha tavaszi tárggyal csúszik akkor 7. szemeszterben így megcsinálható a gyak, 8. szemeszterben megcsinálhatja a hiányzó tárgyakat és akkor nyáron mehet vizsgázni). Ha esetleg olyan helyen vagy ahol hasonlóan működik, de ennél is megengedőbbek a kreditet illetően levelezőn elméletben fel tudnád venni úgy, hogy dolgozol=szakmai gyakon vagy+30 kreditnyi tárgy+szakdogaírás egyszerre, habár elég húzós lenne. A levelezősök így is eléggé megszenvednek ezzel, hogy munka mellett tanulnak még, sokan csúszkálnak, főleg aki psz szakos.
Szóval levelező kapcsán szerintem ez főleg az egyetemtől függ.
A BGE-re is levelező tagozatra jártam, ott elfogadták nekem 2 évvel ezelőtt a gyakorlatot, csak egy nyomtatványt kellett kitöltettem a főnökömmel, illetve a beszámoló elkészítenem, az egybe esett egyébként a szakdoga írásommal, tehát ott egyszerre csináltam meg mindkettőt, igaz, tárgyaim nem voltak, csak a szakdolgozat és a gyakorlat.
Most a Corvinus egyetemre jelentkeztem levelező szakon PSZ-re és ott 3.5 évet írtak. Ezért gondolkoztam azon, hátha van lehetőség 3 év alatt letudni, úgy, hogy a gyakorlatnak elfogadtatom a jelenlegi munkahelyemet, mely kapcsolódik a szakhoz, így a szakdoga lenne csak amit meg kellene írnom. (tárgyakkal nem hiszem, hogy csúszni fogok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!