Kulturális antropológia szak?
ha megélni akarsz,akkor ezt maximum másoddiplomának,kedvtelésből melo mellett...
van elég sok kulturantropos ismerősöm,egy se komplett...ennél már csak a szabadbölcsész szak van lentebb...
munkanélküli akarsz lenni?
ejejej, te mit tanulsz, hogy ilyen szép véleménnyel vagy az említett szakokról?:D
másodiknak gondoltam, mert érdekel a téma, de jó lenne, ha azért tudnék belőle profitálni is valamit. egyébként az elsődleges cél a töriszak :P
nem akarok munkanélküli lenni, de kitartok amellett, ami eszméletlenül érdekel. és ez a történelem. lesz ami lesz :)
népek és kultúrák Európában (antropológiai ismeretek Európa népeiről és kisebbségeiről; a roma kultúra antropológiája; együttélési modellek Közép-Kelet-Európában; ehhez kapcsolódóan az etnikai identitás, társadalmi mobilitás, multikulturális és interkulturális kommunikáció témakörei), a vizuális kultúra antropológiája (mindennapok vizuális kultúrája, médiaantropológia), a modern társadalmak antropológiája (kulturális különbségek és változások a magyar társadalomban, a társadalmi nemek antropológiája, globalizáció és regionalizmus, a nemzeti kultúra antropológiája, továbbá a társadalmi krízishelyzetek, a szubkultúrák és deviancia, perifériális társadalmi csoportok antropológiája), készségtárgyak (munkaerő-piaci elhelyezkedést biztosító kompetenciák kialakítása: mediáció, pályázatírás, kommunikáció, önismeret); gyakorlat (terepmunka szemináriumok, gyakorlati terepmunka, szakmai gyakorlat).
antropológiaelmélet és –történet; az antropológia kutatásmódszertana; társadalomismeret (társadalomelmélet, társadalomfilozófia, jogtudomány alapjai, politikatudomány alapjai); továbbá szociológiai, szociálpolitikai, néprajzi, demográfiai, társadalomtörténeti, kommunikációelméleti, szociálpszichológiai alapismeretek;
Ez szerintem rossz hozzáállás.. én Bécsben kezdtem el a kultúrális antropológia szakot, tény, hogy Magyarországon nem lehet vele elhelyezkedni, mint ahogy elég kevés dologgal nem, de máshol, pl. külföldön eléggé keresik, mivel ez a szak több felé ágazik, politikától kezdve a szociológián át. Azt tanácsolom, hogy tanuld azt, amit szeretnél és szerintem ez egy jó választás volt!
Sok sikert! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!