Mit tegyek azért, hogy szoftverfejlesztő legyek?
Figyelt kérdés
Milyen végzettség kell?Milyen nyelve(ke)t kell beszélni?Melyik egyetem a legjobb?2017. júl. 1. 11:03
1/2 anonim válasza:
Papír nélkül is lehetsz szoftverfejlesztő, viszont sok helyen a beugró egy BSc diploma - attól függetlenül, hogy az egyetem nem nyújt nagy tudást, azt neked kell megszerezni egyetem mellett/után.
Ha kimondottan a szoftverfejlesztés/alkalmazásfejlesztés érdekel, akkor Programtervező informatikára menj. Sokan az ELTE-t mondják a legjobbnak, viszont indokolatlanul sok matek van (amire nem feltétlenül lesz szükséged). Így igazából bármelyik vidéki egyetem is jó (SZTE, DE stb).
Az angolt teljesen alap tudni. Nem lehet nélküle szoftvert fejleszteni.
2/2 anonim válasza:
A tudás számít, nem a papír. Ezt első kézből mondom. Angolul érdemes jól beszélni, de minden plusz nyelv előny. Ha egyetemet végzel, remek, de egyik sem előnyösebb, mint a másik. A programozást úgy is otthon tanulod meg, magad (vagy egy jó és alapos képzésen, nem egyetemen. Természetesen nem a 3 hónapos gyorstalpalókra gondolok.) Sok-sok-sok gyakorlás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!