Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Gyűlölöm a kollégiumot,...

Gyűlölöm a kollégiumot, emiatt most hagyjam ott az egyetemet?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok, orvosin tanulok. Most fejeztem be az első évem, kollégiumban laktam, de én ezt már nem bírom.

3-an vagyunk egy kicsi szobában, a szobatársaim állandóan beszélnek. Én nagyon introvertált vagyok, szükségem van a csendre és hogy egyedül legyek, de ez itt megoldhatatlan. Ráadásul rengeteget kell tanulnom, de az is nehéz, mert a folyosóról is állandóan behallatszik a csapkodás és a kiabálás, és ugyanez van éjszaka is, szóval még aludni sem tudok rendesen.

A szüleim nem támogatnak anyagilag, szoctámból és tanulmányi ösztöndíjból fizetem a kollégiumot és az utazást (helyijárat+vonat), meg ami az egyetemhez kell, ezzel el is fogynak az ösztöndíjak. Mellette hétvégén dolgozom árufeltöltőként, ebből fizetem ki az étkezést egész hónapban. Viszont így is minden pénzem elfogy hónap végére, pedig nagyon spórolok.

Így esélyem sincs arra, hogy félretegyek, vagy albérletbe menjek. A kolesz havi 15 ezer, a legolcsóbb szoba albérletben, amit találtam, rezsivel együtt 40 ezer. Esélytelen. Viszont tényleg nem bírom a rohadt kollégiumot, már most hányingerem van, ha arra gondolok, hogy 2 hónap múlva vissza kell mennem oda. Többet dolgozni sem tudok az egyetem mellett, csak hétvégén, mert így is alig van időm tanulni, ráadásul a kollégiumban a zajban mindent háromszor annyi idő megtanulni, mert folyamatosan zavarnak.

Nem bírom, mit csináljak?

Hagyjam ott az orvosit, mielőtt kikészülök a kollégium miatt? Már azon is gondolkodtam, hogy szerezni kéne egy gazdag pasit, aztán hozzáköltözni. De tényleg annyira introvertált vagyok, hogy még pasim sem volt soha, mert nem szeretek emberek közelében lenni folyamatosan. Mit csináljak?

2017. jún. 28. 19:22
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
72%

"még pasim sem volt soha, mert nem szeretek emberek közelében lenni folyamatosan"

Akkor te most állatorvosnak készülsz? :-))

2017. júl. 4. 13:23
 22/22 anonim ***** válasza:
Csak nem Szalay-s voltál?
nov. 20. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!